Hesap İŞletİm Ücretİnİ yargitaya taŞima
Arkadaşlar banka tüketici derneğinden çıkan hesap işletim ücretini iadesi kararı iptal için dava açtı kazandı.Mahkeme beni suçum olmayan bir konuda yargıladı ki hakem heyetinin yetkisi konusunda ayrıca hesap işletim ücreti konusunda haklılığıma bakmadı bende yargıtaya bu yönde itiraz ediyorum ne düşünüyorsunuz
Cevap: Hesap İŞletİm Ücretİnİ yargitaya taŞima
Dava tüketici mahkemesinde açılmadı mı?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Dava tüketici mahkemesinde açılmadı mı?
Hayır 2 asliye hukukda tüketici hakem heyeti kararının iptali için de asıl konum benim neden benim yargılandığım bana ne gibi bir suç isnat olunuyor bu kısmı anlamıyorum
Sayın Yusuf bey,siz TSHH (Tüketici Sorunları Hakem Heyetine) giderek Bankanın sizden aldığı hesap işletim ücretine itiraz etmek istediğinizi söylemişsiniz.
Hakem heyeti sizi haklı bulmuş ve iki tarafı da kararından haberdar etmiş.
Karara itiraz etmek isteyenin 15 gün süre içersinde itiraz etme hakkı var.
TSHH'nin kararı lehinize çıkarması Bankanın işine gelmediği için itiraz süresi içersine itiraz hakkını kullanmış.
Mahkeme , Bankanın itirazını haklı bulmuş.Size isnat edilen suç yok.
Siz herhangi bir masraf ödemiyeceksiniz.
Yargıtaya götürmenizi tavsiye etmem.Değişen bir şey olmayacaktır.
Hesap işletim ücretinin geriye ödenmesini Yargıtay haklı bulmuyor.
Ödenmesi gerekir diye çıkan kararları bu nedenle Mahkemeler RED ediyor.
Yargıtayın bu emsal kararı her ne kadar Hukukcular arasında tartışma konusu olsa da bu böyle uygulanıyor.TSHH'ti yanlış karar vermiş.Baş vurduğunuz TSHH görevlilerinin ya hesap işletim ücretiyle ilgili yargıtay kararından haberi yok yada dosya masrafının iadesi,komisyon parası gibi diğer konularla karıştırmış olabilir.
Burdur Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Kemal ARSLAN, 03.06.2012 tarihinde, "Kredi işlemi dışındaki bankacılık işlemlerini Tüketici Sorunları Hakem Heyeti görevi kapsamı dışında gören Yargıtay kararı nedeniyle tüketicilerimiz elde ettikleri kazanımı kaybetmişler, artık bankalar vadesiz hesaplardan Hesap İşletim ücreti adı altında para alabileceklerdir." şeklinde devam eden bir bildirimde bulunmuştur.
sayın şahin41 bana masraf çıkartıldı mahkemeden alacak kadar avukatlık ve 32 TL masraf buna itirazım bundan sonra ayrı mahkemeye vereceğim bankayı nedeni almayacağım dediği maaş anlaşması sonrası aldı ondan haklıyım
Yusuf bey Banka ile yaptığınız sözleşme vardır.Sözleşme maddelerinde maaşınızı kendi bankalarına taşıdığınızda hiç bir şekilde hesap işletim ücreti almayacaklarını özel olarak taahhüt ettiklerine dair madde varsa bu düzenlemeyi ileri sürerek dava dilekçenizi bu konuyu işleyerek anlatmanız gerekirdi.dilekçenizi tam ve doğru yazmamış olabilirsiniz.Keşke Avukat bir arkadaşa bu konuyu görüşerek dilekçenizi yazdırsaydınız.Eksik ve tam anlaşılamayan bir şeyler olmuş.Birazda kendi başınıza bir şeyler yapmaya kalkmışınız gibi.
Bakın banka davamı tüketici hakem heyeti etkili değil diyerek iptal ediyor ben haksızım diye değil zaten sorunum orda hakem heyeti yetkili değil diyor bakmasın hakem heyeti o zaman davalar hesap işletim ücreti konusunda TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNİN yetkisi yok iptal nedeni bu yani yetkisiz mahkeme yargıladı diye bana külfet çıkdı mahkeme masrafı
Anladım Yusuf bey.Tüketici Hakem Heyeti hesap işletim ücretinin iadesi yönünde karar vermeye yetkili değil.Yetkisi olmadığı halde karar çıkarmış.
Şunu da hatırlatmak isterimki ,Hakem heyeti Hakim heyeti değildir.
Yargıtay ,bankaların hesap işletim ücreti isteyebilileceğine dair emsal hüküm kurmuş.Bu para geri istenemiyor.Fakat sizin durumunuzun farklılığını ileri sürmeniz hesap işletim ücreti alınmayacağına dair bankayla sözleşme yapıldığına ,sözleşme örneğini delil olarak gösterip Tüketici Mahkemesinde hakkınızı arayabilirsiniz.
Maaşınızı o bankadan çektiğiniz taktirde hiç bir suretle hesap işletim ücreti alamayacağını beyan eden sözleşme imzalamanız gerekiyor. Sözleşmenizi dikkatle okuyun.Sözde olupta sözleşmede olmayabilir.Yanıltabilirler.