Eşim boşanmak istiyor ne gibi haklar talep edebilir
mrhblar benim eşimle aramda bir problem yok lakin bundan 2 ay evvel eşimle annem arasında tartışma yaşandı sonrasında ailesini aradı olaylar büyüdü ailesi kavga çıkardı hakaret ettiler küfürler edildi silah atıldı kızlarını alıp gittiler bende sikayetci oldum dava devam ediyor. eşim 2 aydır evimde değil ve boşanma davası açmış ne gibi bi hak talep edebilir.
Cevap: Eşim boşanmak istiyor ne gibi haklar talep edebilir
Mahkeme Evlilikte ağır kusurlu olanın diğerine Tazminat ve yoksulluk nafakası ödenmesine hükmedebilir. Bunu hükmederken her iki tarafın sosyo ekonomik durumuna kusur oranını göz önünne alarak hakkaniyetli bir karar verir. Belirli matbu bir bedeli yoktur. Herkes için ayrı hesaplanır.
Cevap: Eşim boşanmak istiyor ne gibi haklar talep edebilir
daha öncede 2 defa evi terk etti babası aldı gitti en ufak sebeplerden evi terk ediyordu. ve bir ay gibi zaman zarfında dönmüyordu o da ben gidiyordum yalvar yakar geri alıyordum. şahitlerimde var ailemden tarafda bu olaya benim anlatmak istediğim dava açıldı bu davada haklı benmi olurum o mu ve işin içinde şu da var ailesinin benim aileme karşı silahlı tehdit silah atılma gibi bu benim boşanmam da bana yararlı olurmu