hocam mrblar yazılı belge olmayan menfi tespit davasında icra takibinden sonra dava acılırsa borcu olmadıgına daır ıspat yuku kımde olur ?
Printable View
hocam mrblar yazılı belge olmayan menfi tespit davasında icra takibinden sonra dava acılırsa borcu olmadıgına daır ıspat yuku kımde olur ?
Yazılı belge yok ne var peki?
Hocam kısaca anlatıyım.
Senetle market almıştım 1hafta kadar işlettim vergiden düşürmüş bende vergiyi tekrar açtırıyım ceza yemeyim hemde malzeme alıyım diye dükkanı bikaç gün açmadım. Satan kişi çilingirle açmış borçlu olduğu kısıye malzemeleri satmıs senetlerı verecegm dedı vermedı. Sımdıde ıcraya vermıs napmam lazım onerınız varmı ?
Senet varmış ya niye yazılı belge yok diyosun senet varsa borcun olmadığını sen ispat etmek zorundasın avukatsız zor çıkarsın bu işin altından.
Senede karşı senetle ispat yükümlülüğü var yani senet hükmünde belge göstermelisiniz tanıkla ispat karşı tarafın kabulüne bağlıdır ancak tanık dinletebilmeniz ya da tanık beyanlarınızın muteber olması için en azından yazılı delil başlangıcı sayılabilecek olgulara dayanmanız gerekir bundan fazla bir şey diyemem artık aynı şeyleri tekrar etmek olur çünkü.
hocam smsler delil sayılırmı
Delil başlangıcı sayılabilir duruma göre yani ek bir delille mesela tanıkla filan delil sayılabilir.
hocam benim durumum aslında dolandırılma değilmi. Adam bana satıyor bana sattığı malla benden habersiz başka borcunu ödüyor sonra benden para talep ediyor.
İspatlayabilirseniz olabilir tabi.