Danıştayda yd talebi en kısa ne zaman sonuclanır ve hızlandırmak ıçin neler yapılabilir
merhaba arkadaslar ben aday memurken 57. maddeye tabı ilişkim kesildi ve idare mahkemesi bunu reddettı fakat sımdı anayasa mahkemesi 57. maddeyı ıptal ettı ve benım dosyam danıştaya gıttı danıştay herhangı bisey dusunmıcek dırek kanun ıptal edıldı sadece onaylayıp yd talebı verılıcek bunu en cabuk ne kadar surede yaparlar ve ben bu asamayı hızlandırmak ıcın neler yapabılırım lütfen yardım yorumlarınızı eksık etmeyın sımdıden teşşekkur
Cevap: Danıştayda yd talebi en kısa ne zaman sonuclanır ve hızlandırmak ıçin neler yapılabilir
arkadaşlar ya yorum yapıcak kımse yok mu zor durumdayım lutfen yardım edın :S
Cevap: Danıştayda yd talebi en kısa ne zaman sonuclanır ve hızlandırmak ıçin neler yapılabilir
Selam kardeşim ben hukukçu degilim ancak bende aynı durumdayım. Bu durumda yapman gereken içinde bulunduğun durumun sıkıntılarını içeren ve kararın hızlandırılması gerektiği ile ilgili bir dilekçeyle ilgili idareye basvurman gerekir. Yani öncelik hakkı tanınmasını talep etmelisiniz .
kardeşim sana mesaj da gonderemıyorum daha ayrıntılı bılgılendırsen danıstayda kac ay bekler en az zaten dılekcem hazırda dılekceyle ne kadar surede sonuclanır acaba :S
Selam kardesim, yine söylüyorum hukukçu değilim ancak yapmanız gereken eğer öncelik hakkı alabilirsiniz 6 aydan önce ama yok alamazsınız dosyanın tekemmul ettikten 6ay sonra sonuç alırsınız . Bilgi olarakta şu yazıyı okuyun " 17- Davaların sonuçlandırılacağı azami süre : ( 6 ay )
Danıştay, bölge idare, idare ve vergi mahkemelerinde dosyalar, kanunlarda belirtilen öncelik veya ivedilik durumları ile Resmi Gazete’de ilan edilecek öncelikli işler gözönünde bulundurulmak suretiyle geliş tarihlerine göre incelenir ve tekemmül ettikleri sıra dahilinde bir karara bağlanır. Bunların dışında kalan dosyalar ise tekemmül ettikleri sıraya göre ve tekemmül tarihinden itibaren en geç altı ay içinde sonuçlandırılır. (2577/20-5) yazı bu . E tabiki yd talepli dosyalar öncelikli ve 6 aydan önce çıkar insAllah, siz genelde ilgili danistaya gidip öncelik hakkı talebi içeren dilekcwnizi mutlaka verin ....
ben avukatla konustum ydı zaten bana yd werseler yeter zaten sonucu bellı yd de 3 ayda falan ckarmıs belkı 2 ay ıns en yakın zmanda hayırlı haberler alırız sımdıden sagolasın
Tamam kardeşim :) Yüce Allah yardimcin olsun inşAllah ...