-
Icranin Bitmesi
Birkac sene once banka tarafindan icraya verildim. Gectigimiz ocak ayinda icra bitti, UYAP'tan kontrol ettim dosya kapanmis uzerimde icra falan gozukmuyor. Bankaya yazi gonderdim ibraname yollayin diye. Bankadan cevap geldi kredi kartiniz ile iliskili 900 tl daha borcunuz var. Kredi karti kapanali uc sene oluyor, zaten icraya verilmis icra gorulmus dosya kapanmis. Bu 900 tl nereden cikti, yok bir de ben sormasaydim siz soylemeyecek miydiniz borcum oldugunu? bu sorulara cevap alamadim. Bir de "vekalet ucreti haric" deniyor. E tamam onu da odeyeyim o ne kadar? Ona da cevap yok. Onu avukatla gorusun deniyor avukat baska subede avukata telefonla da ulasamiyorum. Kaldiki vekalet ucreti icraya dahil degil miydi?
Gordugunuz gibi biraz kafam karisti bu konuda acikcasi bankada ne yaptigini pek bilmiyor gibi geldi. Tavsiye ve cevaplarinizi bekliyorum.
-
Cevap: Icranin Bitmesi
İcra bitti diyorsunuz. Ödemeyi icra dairesine mi yaptınız?
-
Maasimdan kesiliyordu. Ben sonradan icra dairesini arayip dosya numarasi vs ogrendim. Ocak ayi maasimdan kesinti olmayinca UYAP tan kontrol ettim. Dosya kapanmis.
-
İcra dairesi dosyayı kapattıysa o alacak miktarı için borç da bitmiştir. İcra avukatlık ücreti de buna dahildir. Ancak avukat henüz biten dosyaları bankaya bildirmediyse bankada borç kalmış gibi görünüyor olabilir. Ödeme emrinde alacaklı vekili olarak görünen avukat arkadaşa ulaşamıyorsanız, icraya giderek borcun kapandığına dair yazı alıp, bankaya vermenizi tavsiye ederim.
-
Tavsiyeniz icin cok tesekkur ederim. Dediginiz gibi icra dairesi ile gorusucem. Devlet dairesi ama orada daha cok ilgileniyorlar. Bankayi her aradigimda ayri bir trip yedim. Borcumu odiycem ne kadar nereye yatirilcak onu soyleyin diyorum. Gene duzgun bir cevap yok.
Ilgilenip cevap yazdiginiz icin tesekkurler.