16 yıl öncesinde alınan Evin Tapu Harcı için Çıkan Vergi Borcu
Değerli forumdaki arkadaşlar ve bu konuda ki bilginizi gördükten sonra kafama takılan bazı soruları size sormak istedim. Cevap yazarsanız sevinirim. Mart ayı başında annemi bankadaki memur arkadaş arayıp hesabınıza rehin koyuyoruz 1998 yılındaki satın aldığınız evin tapu harcını eksik gösterdiğini söylediğinden ötürü.
Bunun üzerine Belediyeye gidip 1998 yılındaki evimizin rayiç bedelini öğrendim .aldığım kağıtta yazan orana vergi dairesindeki memurlar baktıklarında evet bizim hesabımız doğru, eksik ödemişsiniz dediler . yaptıkları hesap kafama yattı . buraya kadar sorun yok .
Fakat şöyle bir problem var ki bu borcu bize tebliğ tarihleri zaman aşımını doğuracak sürede oluyor . yani bizim daireyi aldığımız tarihin 1998 yılını 5 yıl geçtikten sonra 2004 yılında . Aynı zamanda tebliğ yapılan adreste sürekli oturmamıza rağmen elimize tebliğ ulaşmıyor . neden ulaştırılmadığına dair kayıtta yok. Bunun için ilanen tebliğ yapılmış. Görevli memure bayan tarihlerde bir sıkıntı olmadığını söylese de tebliğ ediş tarihleri 5 yılı geçiyor. Bu sebeple Yenibosna Vergi Mahmekemesinde İtiraz etmeyi düşünüyorum.
Fakat Daire Annemin üzerine , biraz rahatsız onun yerine bu işlemi ben yapabilir miyim .Yoksa ayrı bir vekaletmi almam gerekir . Yazdıklarım üzerine eklemek istedikleriniz varsa sevinirim , ayrıca Vergi Mahkemesine annemin yerine ben başvuru yapabilir miyim ?
Not : İlgili Dosyaları Aktarıyorum.
Cevap: 16 yıl öncesinde alınan Evin Tapu Harcı için Çıkan Vergi Borcu
mahkemelerde vekaletle sadece avukat dava açabilir. yani siz vekaletle açamazsınız. ancak şunu yapabilirsiniz: dava dilekçesini anneniz imzalar siz gider mahkemeye verirsiniz. yani davayı siz açarsınız(mahkemeye teslimeder harç ve posta masrafını ödersiniz).bahsettiğiniz nedenler ise vergisel açıdan mantıklı. davayıda haciz işlemine karşı açacak, belirttiğiniz ve başkaca tespit edeceğiniz hususları belirteceksiniz. dava açma süreniz haciz işlemini öğrendikten itibaren 30 gündür. davayıda yürütmeyi durdurma talepli açmayı unutmayın
Teblıg usulsuzlugu var dıye teblıgı yapan kuruma basvurabılırsınız. sıze ayrıntılı bılgı verırler .
tebliğ yapan karan vergi dairesimi yoksa ptt mi sayılır