Cevap: Lüzumlu eşya haczi
Alıntı:
salacak rumuzlu üyeden alıntı
Muvaffakat verdiğim aynı icra müdürü olmasına rağmen nasıl kendide imzaladığı bu tutanağa aykırı hareket edebildi?
Muvafakatname dediğiniz evrakta, bir daha hacze gelinmeyeceği yazıyor muydu?
Hayır yazmıyordu.Ancak yazmasına neden gerek var ki.?Maaşımdan düzenli olarak 1500 tl kesilmesine tekrar ev haczine geleceklerse ben neden muvaffakat verdim o zaman..
Normal şartlarda maaş haczinde kesebilecekleri miktar 1/4 ü kadar, siz 1/4 ün üzerinde bir rakamın kesilebilmesine muvafakat verdiniz, izin verdiniz, onay verdiniz.
İcra müdürü veya alacaklı maaş haczinden başka yollara başvurmayacaklarına dair bir taahhüt vermiş değiller yani.
Dolayısıyla borcun tamamı ödeninceye kadar , tekrar tekrar ev haczine de gelebilirler, varsa banka hesabınızdaki borcu karşılayacak kadar nakite de haciz uygulayabilirler. Bunda yasal olmayan bir durum yok.
Cevabınız için teşekkürler.Peki bir öğretmen için bilgisayarın mesleğini devam ettirmek için lüzumlu sayılması hususunda nasıl bir yol izleyip bilgisayarı geri alabilirim..
Dediğiniz mantıktan gidersek hemen herkes her işte bilgisayarını kullanıyor.Yazışmalarını, dosyalarını bilgisayarında saklıyor.Ve gene hemen her meslek(mühendisler, doktorlar, tüm ticaret erbapları vs.) haciz durumunda bunu öne sürse ve bu durum kabul görse bilgisayar haciz edilemez bir mal olurdu.İddianızda kendinizce haklısınız ancak karşı tarafta alacaklı ve onlarda kendilerince haklı.Bu hususta(artık her nereyse bilgisayarı geri isteyeceğiniz yer ve başvurudan) bir şey çıkacağını sanmıyorum.