-
Kira kontratı
Ankarada günlük ev kiralama işiyle uğraşan bir firmadan günlük ev kiraladım. Kiralama işlemi öncesi bilgilerimin olduğu bir form ile birlikte boş kira kontratı imzaladım. Kira kontratının prosedürden olduğunu sonradan yırtıp attıklarını söylediler. Firmanın bilindik pek cok turizm sitelerinde ilanları var, internet araştırmalarım sırasında güvenilir olduklarını düşündüren pek cok yazıyla karşılaştım. Kiraladığım ev firmanın kendi binasında, kayıt işlemlerinin yapıldığı ofiste aynı binanın giriş katında, bir nevi otel izlenimi veren bir yer. Bu sebeplerden ötürü imzaladığım kontratın üzerinde cok durmadım. Ödemeyle birlikte tahsilat makbuzumuda aldım. Ancak kontrat boş olduğundan dolayı ileride ne gibi sıkıntılar önüme gelebilir yada bu işlemden dolayı zarar görür müyüm? Görmem durumunda savunmamı yapabilir miyim? Şimdiden herkese teşekkürler.
-
Cevap: Kira kontratı
Siz Olabilecek şeyleri sormuşsunuz, şunlar olabilir.
Sözleşmeye doldurmak suretiyle...
* Kira sözleşmesinde süre kısmı doldurularak sizden gün sayısı x günlük ücret karşılığı kadar para talep edebilirler.
*Sözleşmeden doğan haksız fiilden ötürü dava açabilirler.
Ev yanar zarar görür ve benzeri durumda...
* Uğranan zararı tahsil yoluna gidebilirler.
Bunların hepsi varsayım daha bir çok şey olabilir belki benim saymadığım. Tabii siz bütün bu iddiaları ispat yoluyla belki savuşturabilirsiniz. Ancak ileride uğraşmamak için kimsede imzalı bir kontrat bırakmayın. Tek tavsiyem bu :))