MERHABALAR; 21 yaşında üniversite öğrencisiyim.Yaklaşık bundan 1.5 ay evvel seyir halindeki ticari taksi polis tarafından durdurulup arandım üzerimden bir içimlik uyuşturucu madde çıktı(darasıyla beraber 0.35 gram) polisler yakamdan tutup polis arabasına arka koltuguna bindirdiler.Kötü muamele ile.Karakola giderken yolda bana boyle kotu muamelede bulunamazsınız sucum neyse geregını yapmalarını soledım.usluplar sertlerşti.Beni arkadan kelepçeleyip 3 polis tarafından darp edildim.Arabayı ıssız sedasız yere cekıp arabadan inip beni darp ettiler(OLAY SAATİ GECE 1.30)Kendilerine haklarınlarında şikayetçi olacagımı yasaları bildiğimi söledim.Onlarda ağza alınmıcak şeylerin ardınden devlet biziz bir B**k yapamazsın dediler.Burda kamera yok ıspalatyamazsın tarzında konustular.Baya bir darp edildikten sonra karakola getirdiler.Ellerim arkadan kelepçeli karakolun dinlenme odasında vurmaya başladılar.yere düştüm yerde tekmelediler.Avazım çıkana kadar bağırdım gelen polislerde seyirci kalmaktan öteye geçmediler.Sağlık kontrolu ıcın devlet hastanesıne götürüldüm.Doktora darp edildiğimi söledim öyle iğrenç bir hastaneki doktor hemşirelerle kakara kikiri yerinden bile kalkmadı..Poliste benı darp eden ekıbın arkadası olmalıki hemen doktora birşeyi yok onlar bole bıse yapmaz ben kefilim dedı ıncelemeden benı karakola goturduler.Nezarete ındırdıler ellerım kelepcelı kameraları gorunce bagırmaya basladım burdada vursanıza diye.Hiç bir tepki göstermeden arkadaşı dinlenme odasına alalım dediler ve benı tekrar yukarı cıkartıp tekrar darp ettiler.Sonra saatlerce nezarette bekledim.Telefon açmama bile izin vermediler.Sabah serbest bıraktılar.Hakkımda dava açılmış ve beni darp eden 3 poliste görevli memura hakaretten şikayetçi olmuşlar.(Uyuşturucu ile olan dosya henüz açılmış değil)Tebligat kağıdında şunlar yazmakta.
Suç:görevli memura hakaret
sevk maddesi:tcy 125/1-3a,53 mad.(3kez)
sayfanın en altında 'Şüphelinin kovuşturması yapılarak eylemine uyan yasa maddeleri gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi kau adına talep ve iddia olunur.
Bu arada bu zamana kadar neden şikayetçi olmadın diyeceksiniz.İfademi alan polisler arkadaşlarının şikayetçi olmıcaklarını mahkemede cekeceklerını soledıler bende inandım.Ailemin haberi yok olayın bıraz once kapanması ıcın hıc bırsey yapmadım ama goruyorumkı yanlıs yapmışım onlara güvenerek.
1)ŞİKAYETÇİ OLAN 3 POLİS ŞİKAYETLERİNİ GERİ ÇEKSELER DAVA DÜŞERMİ? DÜŞMESE BİLE ŞİKAYETLERİNİ GERİ ÇEKMELERININ BI YARARI OLURMU?
2)OLAY GUNU KAMERA KAYITLARI DURUYORMUDUR ?
3)Savcılıga suç duyurusunda bulunmamın bı yararı olurmu?
4)Hakkımda cama kafa attı diye yazmıslardı.darp edıldıgımden dolayı.nezarette ilk defa tanıştıgım şahıs beni ikaz ederek 'hakkında diyolarki cama kafamı attı desek ne yazsan dıye dusunuyorlardı dıkkat et dedı' Ayrıca beni darp ettiklerinide gördü.Bu şahsa ulaşıp tanık olarak göstermemin yararı olurmu
Saygılarımla.