Hırsızlık suçundan dava açılması
Merhaba avukat arkadaşlar sizlere bir sorum olacak, bir arkadaşımla beraber bir inşaat alanına girdik ve cıktık. aradan biraz zaman geçti arkadaşla ayrıldık az sonra peşimden bir arabanın üzerime geldigini fark ettim ve kaçtım daha sonra arabadan sopalı kişiler indi ve kovalamaya başladılar refleks olarak korktum ve kaçtım bir harabeye sıgındım, daha sonra içlerinden biri beni buldu ve inşaattan malzeme çaldıgımızı iddaa etti. ben bir şey almadıgımzıı söyledim ancak üzerime gelemeye başladılar bende polis çagrılmasını istedim polis geldi gbt yaptı maalesef daha önceden yaralama ve hırsızlıktan ceza aldıgım için direk suçlu konumuna koydular. ancak ben hiçbir şey yapmadım. karşı taraf şikayetçi oldu bir gece nezarette kaldım ve hafta sonu nöbetçi savcı serbest bıraktı. ilk mahkeme oldu kimse gelmedi sadece ben gittim ve suçu kabul etmedim. 2. mahkeme görülecek şimdi. şimdi ben hiçbir şey almadım, ancak daha önceden dosyalarımın olması eksi bir durum. ancak ben en son 4 yıl önce 8 ay ceza aldım ve denetimli serbestlik ile serbest kaldım ve bana ders oldu. bundan sonra kendimi geliştirdim üniversiteyi kazandım ve son sınıfa geldim ögretmen olacagım neden böyle birşey yapıp tüm bunları çöpe atayım. ŞİKAYETÇİ OLAN KİŞİ 500 LİRALIK MALZEME ÇALDIGIMIZI VE GÖRDÜGÜNÜ SÖYLÜYOR AYRICA YANINDA ÇALIŞANLARDAN BİRİNİDE ŞAHİT GÖSTERİYOR. SİZCE BU DAVADAN CEZA ALIRMIYIM. NE YAPMALIYIM?
Cevap: Hırsızlık suçundan dava açılması
Ceza alma ihtimalin yüksek vakit geçirmeden avukat tut bence.
Cevap: Hırsızlık suçundan dava açılması
Maddi durumum avukat tutmaya yetersiz. geçmişim göz önünde bulunduruluyorsa kendimiz düzelttigim ve geliştirdigimde göz önüne alınmalı, ayrıca inşaattan malzeme aldıysak neremize koyduk. adamların iddaa ettgi biz çalarken görmüşler biz kaçmışız onlar sonra yakalamış. bu nasıl mantık