Nafaka düşürüldükten sonra tekrar nafaka davası açılabilir mi?
İyi günler bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Ben eşimden ayrıldım.Eşim mahkeme yoluyla benden tazminat ve nafaka almaya hak kazandı ve dava kesinleşti.Temyize de gidilmedi.Fakat şimdi eşimle anlaşarak toplu para vermeyi düşünüyorum.Ve anlaşmalı olarak nafaka davasının düşürülmesi talebinde bulunacağız.
Beni düşündüren konu eğer nafaka davası düşürülüp dava kesinleştikten sonra eşim bana karşı tekrar yoksulluğa düştüm diyerek nafaka davası açabilir mi?
Lütfen görüşlerinizi bekliyorum.
Cevap: Nafaka düşürüldükten sonra tekrar nafaka davası açılabilir mi?
Lütfen bilen birisi varsa sorumu cevaplayabilr mi?
Kesinleşen davanın düşürülmesi seklinde bir kavram yok. Icra takibi var mı, nafakanın ödenmemesinden dolayı icra ceza mahkemesinde sikayet yapıldı mı? Bunların tümü önemli, avukatınıza başvurunuz.
Kusura bakmayın Sayın Av.Emrah Bey nafaka davasının düşürülmesi yazmışım.Yoksulluktan kurtulduğu şeklinde bir ifadeyle nafakanın kaldırılması için dava açaçağım ve karşı tarafta kabul edecek.Çünkü ona toplu para ödeyeceğim.
Ben davayı açıp karşı tarafta kabul ettikten sonra hakim nafakayı doğal olarak kaldıracak.
Ama benim kafama takılan hakimin nafakanın kaldırılması kararından 3-5 ay sonra eski eşim, tekrar yoksulluğa düştüm diyerek dava açabilir mi ?
Paramın boşa gitmesini istemiyorum.
Avukat nezdinde bir protokol yaparsanız dava açmanıza da gerek kalmayabilir ilam hükmünde sayılıp ilelebet geçerli olur.
Anladım Sn. Engin Bey, yani daha sonra tekrar nafaka istiyorum diye dava açsa bile hakim tarafından bu dava reddedilir değil mi.
Saygıdeğer hukukçular lütfen bu konu benim için öenmli.40 milyara yakın para istiyor karşı taraf benden.Eğer tekrardan nafaka davası açarsa benim için maddi açıdan çok sıkıntı olacak.
Bu şekilde emsal teşkil eden davalar var mı acaba.
Lütfen cevap verin.
Nafaka kaldırılma davasından sonra tekrar nafaka davası açılabilir mi?
İyi günler bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Önceki açtığım konuda kendimi yanlış ifade ettim.
Ben eşimden ayrıldım.Eşim mahkeme yoluyla benden tazminat ve nafaka almaya hak kazandı ve dava kesinleşti.Temyize de gidilmedi.Fakat şimdi eşimle anlaşarak toplu para vermeyi düşünüyorum.Ve anlaşmalı olarak nafaka davasının kaldırılma talebinde bulunacağız.
Beni düşündüren konu eğer nafaka kaldırılıp dava kesinleştikten sonra eşim bana karşı tekrar yoksulluğa düştüm diyerek nafaka davası açabilir mi?
Paramın boşa gitmesini istemiyorum.
Lütfen görüşlerinizi bekliyorum.
Cevap verdik ya bilader protokolü de biz mi yazalım buraya?