Hakem Heyeti İtiraz Süresi ve İcra
Cihazım Teleservice'de 20 iş gününde onarılmadığı için tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulundum ve karar lehime çıktı. 748 lira para iadesine karar verdiler. Bu karar 12.02.2014 tarihinde çıkmış benim elime yeni geçti. Pazartesi günü(03.03.2014) Teleservice'e göndereceğim. Benim sorum, kararda yazan 15 gün itiraz hakkı vardır maddesi, karar çıktığı tarihten itibaren mi geçerli yoksa Teleservice'e gönderdiğim tarihten itibaren mi geçerli? Ayrıca diğer konularda okuduklarıma göre 15 gün sonra icra talebinde bulunabiliyormuşum sanırım, bu 15 gün, karar Teleservice'e ulaştıktan sonra mı başlıyor?
Cevap: Hakem Heyeti İtiraz Süresi ve İcra
Tebliğ tarihinden itibaren itiraz süresi başlar ve süresi 15 gündür. Size tebliğ edildiğinden itibaren istediğiniz zaman icra işlemi başlatabilirsiniz.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Tebliğ tarihinden itibaren itiraz süresi başlar ve süresi 15 gündür. Size tebliğ edildiğinden itibaren istediğiniz zaman icra işlemi başlatabilirsiniz.
Karar çıktıktan 16 gün sonra elimde oldu. Şuan o maddedeki 15 gün süre dolmuş oluyor değil mi? Yani artık itiraz hakları kalmadı
Alıntı:
cagatyercan rumuzlu üyeden alıntı
Karar çıktıktan 16 gün sonra elimde oldu. Şuan o maddedeki 15 gün süre dolmuş oluyor değil mi? Yani artık itiraz hakları kalmadı
Yukarıdada belirttiğim gibi itiraz süresi karar tarihinden değil tebliğ tarihinden itibaren başlar. Size 10 gün sonra diğer tarafa 20 gün sonra tebliğ edilmiş olabilir. İtiraz edecek taraf kimse onun için tebliğ süresi, kendisine tebliğ edilen tarihte başlar.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Yukarıdada belirttiğim gibi itiraz süresi karar tarihinden değil tebliğ tarihinden itibaren başlar. Size 10 gün sonra diğer tarafa 20 gün sonra tebliğ edilmiş olabilir. İtiraz edecek taraf kimse onun için tebliğ süresi, kendisine tebliğ edilen tarihte başlar.
Anladım çok teşekkür ederim. Pazartesi günü kararı onlara gönderdikten sonra "Size tebliğ edildiğinden itibaren istediğiniz zaman icra işlemi başlatabilirsiniz." cümlesinden anladığım kadarıyla icra işlemlerini de başlatırsam sorun olmaz sanırım.