Ev sahibim vergi kaçırıyor....
merhabalar size soru sormak istiyorum bizim dolmus bi kontratımız var ama yenilemedik ama yenileniyormuş kendiliğinden birde ev sahibimiz çıkamazsınız diyor bizde çıkmak istiyoruz ama ev sahibimiz vergi kaçırıyor 250 gösteriyor 500 alıyor ama bende 500 tl yi hesabına yatırıyoruz ama kadının soyadına ait birinin adına kira ödemesi diye yatırılıyor ne yapmamız lazım haftaya boşaltcaz evi...
Cevap: Ev sahibim vergi kaçırıyor....
Evsahibinizin kira gelirini düşük gösterip vergi ödemekten kurtulma çabası, size evi kontrat dolum süresinden önce ,dilediğiniz anda evden çıkma hakkı kazandırmaz. İkisi farklı konular, evsahibinizi , elinizdeki banka dekontları ile birlikte vergi dairesine şikayet edebilirsiniz, gerekli incelemeyi yaparlar gerekiyorsa da cezasını keser-tahsil ederler.
Evi yenilenmiş olan kontrat süreniz dolmadan , erken boşaltmanız durumunda ev sahibinin evi yeniden kiraya vereceği zamana kadar olan kiralarını ödemek zorunda kalırsınız.
( en kötü 3-4 aylık daha boşalttığını ev için kira ödemek demektir bu. 500tl aylık kira gelirinin vergisi de %5 ten siz hesaplayın yıllık ne kadar vergi ödeyeceğini/ 2013 yılı için 3200tl si de vergiden muaf kısım).
yatırdığınız dekontları bankadan temin edip maliye ya da savcılığa başvurun.o zaman ayvanın yarısı yer o hiç mera etmeyin.
tesekkür ederim arkadaslar saolun bide bizim elimizde 250 lik kontrat var ama ev sahibi 500 lük kontratta var diyor ama biz hep elektrik su dogalgazı 250 lik kontratı gösterip yaptırdık ayrıca kadın 250 lik üzerinden ödemiştir vergiyi ne yapmamız lazım şikayet edelim mi bizde ne kadar para alırlar şikayet için ?
Kira sözleşmeleri aksi bir beyanda bulunulmadığı sürece kira bitim tarihinden itibaren kendiliğinden 1 yıl uzar. Sözleşmede belirtilen sürelerde bildrimde bulunursanız yada aranızda protokol yapar iseniz her zaman sonlandırabilirsiniz.
Bu ay gelir vergisi beyan ayı, Şikayet etseniz dahi bu ay beyanda bulunursa çok cüzzi bir miktar vergi öder. ceza vs ödemez. Şikayet edecekseniz martın geçmesini bekleyin.
Şikayet etmeniz durumunda ev sahibiniz zarar görür sadece. Sizin kontratınız devam edeceği için bu durumda sizin elde edeceğiniz fayda nerede?
Duruma bakılırsa Kontratınız var ve siz ev sahibine kirada ödemiyorsunuz. Sonra siz zararlı çıkmayın bu durumdan.
Ben olsam, Ev sahibine 26 mart günü( Beyab süresi 25 marta kadardır.Beyanname verme süresinde uzatma olmazsaki genelde olur. Bunu takip edin) gidip evden çıkmama izin verin, yoksa , sizi maliyeye şikayet edeceğim derim ve Kira sözleşmesini .......tarihinden itibaren karşılıklı olarak fesh ediyoruz. Kira bedeli ile ilgili Alacak ve borç kalmamıştır. Şeklinde protokolü imzalatırdım.
peki bizim elimizde 250 tl lik kontrat var ev sahibinde hem 500 tl lik hem 250 tl lik kontrat var bizdeki her yere verildi bizdekimi gecerli olur bide 250 ödersek sorun olmaz dimi