Eş Durumu Tayyin Hakkında
Merhaba forumda benim açtığım konuya benzer birçok konu açılmış ancak bu kadar detaylı bir bilgiye erişemedim.
işletme sahibiyim. 24 senedir Ankara'da ikamet etmekteyim. 2008'den bu yana vergi mükellefiyim ve işletmem her sene kar elde ediyor. Nişanlım izmirde vergi dairesinde gelir uzman yardımcısı evlendiğimiz taktirde benim başka şehirde bu şekilde işlerimi yapmam mümkün olmayacağı için eş durumundan tayinini Ankara'ya almamız mümkün olabiliyor mu ?
Gelir İdaresi Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde de eşin esnaf olması ile ilgili birşey yazmıyor. Böyle bir talepte bulunmamıza engel mi yazmaması ?
Yaptığım araştırmaya göre Danıştay kararı var. Bundan yararlanmamız mümkün mü ?
Gelir idaresi başkanlığına yazdığımız dilekçeye gelen cevap;
" İlgide kayıtlı başvuru formlarınız incelenmiş olup, talep ettiğiniz bilgilerin mütalaa içerikli olması sebebiyle, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 27 nci maddesindeki; “Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır.” hükmü gereğince tarafınıza cevap verilmesi mümkün bulunmamaktadır. "
Ne yapmam gerektiğini yazarsanız sevinirim. iyi günler teşekkürler
Cevap: Eş Durumu Tayyin Hakkında
Devletin aile bütünlüğünün sağlanması ve teminat altında tutması adına eş durumundan tayinlere özel göstermesi gerekir ancak artık kötüye kullanma(kağıt üzerinde evlilikler) ve kadro sıkıntılarına müteakip durum öyle bir hal aldı ki eş durumu değil çok hayati konular da söz konusu olsa(sağlık raporları ve büyük şehirde buna bağlı yaşama zorunluluğu vs.) dahi bu işler oldukça zora girdi.Başvuru hakkınız olsa bile yüksek ihtimal kadro vs. gibi sebeplerle erteleyecek(başvurunuz alınmıştır bakacaz edecez gibi) yada doğrudan son düzenlemelerle ortaya çıkan bazı durumları gerekçe göstererek ret edecek.Son zamanlarda buna dair çok örnek görmüş biri olarak şunu söyleyebilirim ki en azından planlarınızı bunu bilerek yaparsınız.Kolay gelsin.