İş bulma süresinin hesaplanması
3 yıl 2 aydır çalışmış olduğum şirketimden 11 şubat itibariyle istifa dilekçemi verdim. İş verenime ihbar sürecimin başlamasını talep ettim. 8 hafta süreli ihbar süreci olduğumu bilmekteyim. Onlarda bana içeride 15 günlük iznimi ihbarımdan düşüleceğini ve iş bulma hakkı olarak ise toplam 10 gün olduğunu bunuda düşeceklerini belirtmişlerdir. Toplamda 56-25=31 gün ihbar süremin kaldığını bana beyan etmişlerdir. Sizden istediğim yardım iş verenim tarafından hesaplanan süreler doğru mudur ? Çünkü internetten araştırdığımda iş bulma günümün toplam 14 gün olması gerekmez mi ? Çalışma saatlerimiz 08:30 - 17:30 ve cumartesi pazar çalışılmamakta.
İş verenimle dün yaptığımız bir toplantıda 1 hafta erken ayrılmam karşılığında bana 450 tl tazminat ödemem gerektiğini belirtmiştir.
Cevap: İş bulma süresinin hesaplanması
İzninizi düşmelerini kabul etmediğinizi,
ihbar sürenizi tam olarak kullanmak istediğinizi,
günlük 2 saat iş arama izninizi topluca, ihbar sürenizin bitiş tarişhinden önce kullanmak istediğinizi belirtin, kabul etmiyorlarsa noter kanalıyla bildirin.
İş arama izni hesaplamasını da,
takvimi önünüze alın, bildirim yaptığınız günden itibaren tam 8 hafta sonrasını işaretleyin. O tarih sözleşmenizin sona erdiği gün olacaktır.
Arada kalan her iş gününüz için 2 saat izin yazın, toplayın bu süreleri, bölün günlük çalışma saatinize, kaç gün topluca kullanabileceğinizi bulabilirsiniz böylece.
Bunun dışında da ayrılma işlemlerinizin yapıldığı gün kullanmamış olduğunuz izin süresi ücretinin ödenmesi gerekir.