Ayrıldığım iş yerinden maaşlarımı alamadım.
Merhabalar,
Çok kısa bahsedeceğim. 23.12.2013 tarihinde çıktığım işyerinde 06.06.2013 tarihinden beri çalışıyordum. Fakat ilk ay sigortam yapılmamıştı. Bir şekilde oyaladılar sigorta için, Bir ay yapmadılar . Fakat ben bu süre içerisinde bazı resmi faturaları imzalamıştım iş gereği.
Gelgelelim ben bu işyerinde 23.12.2013 tarihine kadar çalıştım. Çıkış sebebim hamileliğim. Çıktığım günden iki hafta öncesinde istifamı yazmıştım, Şirket sahibi tarafından imzalandı. 23.12.2013 tarihinde çıkışım gerçekleşti.
Fakat benim Kasım ayı ve Aralık ayı maaşımdan tek kuruş ödemediler henüz. Zaten hep geç yatırıyorlardı maaşları. Ben çıkarken maaşlarım ödenmezse şikayet edeceğimi belirtmiştim, hem maaşlarım ödenmediği için hem de 1 ay sigortasız çalıştırıldığım için. Çıktıktan sonra şu gün ödiycz bugün ödiycz diye beni bu tarihe kadar oyaladılar . En son dün aradılar şikayet etme önümüzdeki hafta bir kısmını ödeyecekmiş patron dediler. Ama ben bir hafta daha beklemeyeceğimi söyledim.
Şimdi nasıl bir yol izleyebilirim, Nerelere şikayet edebilirim ? En etkili ne yapabilirim ? 7 aylık hamileyim ve paraya çok ihtiyacımız var hele şu aralar . 2 aylık emeğimi yiyiyorlar resmen. Evladımın da hakkı var o parada henüz tek kuruş ödemediler .
Bu arada sigortasız çalıştırıldığıma dair kanıt var elimde, maaşların geç ödendiğine dair de gayriresmi hesap ekstresi var. elimde her türlü kanıt mevcut . Çıkmadan önce böyle bir şey yapabileceklerini tahmin edip, bir kopyasını almıştım herşeyin
Cevap: ayrıldığım iş yerinden maaşlarımı alamadım.
Maaşların ödenmediğini sizin ispatlamanız gerekmiyor. İşverenin, ödediğini ispatlaması gerekiyor. Sizin "zamanında ödenmedi" ya da "hiç ödenmedi" demeniz yeterli.
Ancak işe giriş tarihini sizin ispatlamanız gerek. "Resmi fatura" diye bahsettiğiniz şey nedir?
Mayıs ve haziran ayına ait faturalarda imzalarım var yani fiş değil resmi olmayan bir belge değil. Gayet muhasebesel kayıtlara geçen kdv leri hesaplanan ve vergi dairesine beyan edilen faturalarda....
bu arada bizim maaşımızın bir kısmı elden veriliyordu bir kısmı bankaya yatıyordu. şirkette herkese ait iki hesap tutuluyordu biri resmi hesaplar biri gayriresmi hesaplar. Gayriresmi hesap ekstresi kısmında o elden verilen para da belirtiliyor. Ve o ekstre de bende mevcut....
Ben şimdi önümüzdeki hafta öncelikle 170i arayıp şikayet edeceğim, sonra noterden ihtar çekeceğim, sgk ya da şikayet edeceğim. Daha fazla ne yapabilirim ? Hakkımı bırakmak istemiyorum. Orda halen çalışanların ödemeleri geç te olsa yapılıyor . Biz ayrılanlara gelince sıkışığız para yok şuanda oluyor . İnsanın hakkına giriyorlar . Ve mart geldi Söz konusu olan kasım ve aralık maaşım düşünün
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Maaşların ödenmediğini sizin ispatlamanız gerekmiyor. İşverenin, ödediğini ispatlaması gerekiyor. Sizin "zamanında ödenmedi" ya da "hiç ödenmedi" demeniz yeterli.
Ancak işe giriş tarihini sizin ispatlamanız gerek. "Resmi fatura" diye bahsettiğiniz şey nedir?
yardımcı olacak birileri yok mu ? alamaz mıyım hakkımı yoksa .
1 hafta içinde ödeneceği söylenmiş, paraya ihtiyacınız olduğunu söylüyorsunuz, ama 1 hafta beklemek istemiyorsunuz.
Şikayet-dava yoluyla alacağınızı alma süreniz ortalama 1,5-3 yıl, davanın sonuçlanma süresi.
Ben olsam 1 haftayı bekler, geç yapılan sgk girişi için paramı aldıktan sonra şikayet ederdim.
bir hafta içerisinde bir kısmını yatıracağını söylemiş. ayrıca da devamlı bir hafta sonra yatırcm iki hafta sonra yatırcm diyor ama tek kuruş görmedik henüz yani yatıracağı yok kesinlikle . boşu boşuna niye bekliyim . ;)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
1 hafta içinde ödeneceği söylenmiş, paraya ihtiyacınız olduğunu söylüyorsunuz, ama 1 hafta beklemek istemiyorsunuz.
Şikayet-dava yoluyla alacağınızı alma süreniz ortalama 1,5-3 yıl, davanın sonuçlanma süresi.
Ben olsam 1 haftayı bekler, geç yapılan sgk girişi için paramı aldıktan sonra şikayet ederdim.