1 hafta önce, Temyiz dilekçemizi tehiri icra talebimizi belirtmeden sunduk. Olabilecek icra takibine karsılık, Temyiz dilekçemize eklenmek üzere tehiri icra talebimizi belirtir dilekçeyi şuan için mahkeme kalemine sunabilirmiyiz.
Printable View
1 hafta önce, Temyiz dilekçemizi tehiri icra talebimizi belirtmeden sunduk. Olabilecek icra takibine karsılık, Temyiz dilekçemize eklenmek üzere tehiri icra talebimizi belirtir dilekçeyi şuan için mahkeme kalemine sunabilirmiyiz.
Tehiri İcra dilekçenizi İcra müdürlüğüne sunacaksınız.Kararda geçen karşı tarafa ödenecek tutarı İcra müdürlüğüne bloke edeceksiniz.İcra müdürü size bir,iki hafta gibi bir süre verecek,Yargıtaya gidip çıkarttıracağınız tehiri icra kararı tutanağını İcra müdürüne getirip vereceksiniz.Dava kesinleşene kadar para İcranın kasasında bekler.Sizin lehinize dönerse paranızı karşı tarafa kaptırmadan alırsınız.
şahinbey ilginize teşekkür ederim ancak vermiş olduğunuz bilgi biraz çelişkili. çünkü tehiri icra kararı yargıtay'dan alındığı için dilekçe yargıtay'a sunuluyor.ancak benim sorum temiz dilekçemde tehiri icra talebimi belirtmeyi unutmuşum bu çerçevede ek dilekce verilebilir mi` idi. ayrıca icra dairesi 1 2 hafta mehil süresi vermiyor 60 gün veriyor, artı ilave olarak ta bi 30 gün daha verebiliyor.
Sayın Şaban bey İcra işleminin durdurulması için öncelikle icranın haberdar edilmesi gerekir.Yoksa icra ,sizin tehiri icra kararı getirip getirmeyeceğinizi ne bekler nede düşünür.Bunu kast etmek istedim.İcradan aldığınız durdurma izni ile ve durdurduktan sonra Ankaraya Yargıtaya gidip ,tabiiki tehiri İcra talepli dilekçe sunacaksınız.Anlatmak istediğim buydu,süreyle ilgilide Ay yazacağıma Hafta yazmışım ,bütün okuyanlardan özür dilerim.
Temyiz dilekçesi duruşmalı yada duruşmasız talepli yazılıp,davanın bakıldığı mahkemeye verilip, gönderilir.Tehiri icra talebi dilekçesi, bu dilekçeye eklenmez bunu anlatmak istedim.
Muhatap olduğum bütün İcra davalarının hepsinde karşı taraf Yargıtaya gidip elden dilekçe götürdüler.Bu beni yanıltmış da olabilir.