Merhabalar bir sorum olacaktı,cevap alabilirsem memnun olurum
Ben Almanya'da doğdum ve doğum yerim Neuwied.Daha önce kimlikte Neuwied yazarken şimdi Nevwied yazıyor.
Bu harf hatasını düzelttirmem için nasıl bir yol izlemem gerekli?:alala
Printable View
Merhabalar bir sorum olacaktı,cevap alabilirsem memnun olurum
Ben Almanya'da doğdum ve doğum yerim Neuwied.Daha önce kimlikte Neuwied yazarken şimdi Nevwied yazıyor.
Bu harf hatasını düzelttirmem için nasıl bir yol izlemem gerekli?:alala
Nüfus müdürlüğüne gidip izah edin.
Kimliğimi değiştirirken kayıtlı olduğum nüfus müdürlüğüne söyledim,ama ''biz değiştirmiyoruz ,burada ne yazıyorsa o'' diye bir cevap aldım.
Nüfus kayıtlarına ilişkin düzeltme davaları; düzeltmeyi isteyen şahıslar tarafından yerleşim yerindeki Asliye Hukuk Mahkemesinde açılır. Yurt dışında yaşayanlar bu davayı İstanbul, Ankara ve İzmir Asliye Hukuk Mahkemesinde açabilmektedir. Bu davalarda Nüfus Müdürü ve Cumhuriyet Savcısı bulunur. Aynı konuya ilişkin kaydın düzeltilmesi davası yalnızca bir kez açılabilir.
Nüfus kaydınız doğruysa dava açmaya gerek yok kimlik kartınıza yanlış yazılmıştır onun düzeltilmesi yani yeni bir kimlik kartı verilmesi gerekir kanaatimce. Bir nüfus kaydı isteyin önce bakın orda doğrumu yazılı yanlış mı ona göre karar verin.
Kütükte yanlış yazılmış,daha önce doğruydu, mesela ehliyette doğrusu yazıyor(ehliyet 2001 tarihli).Şimdi ise yanlış yazıyor kimlikte ve nüfus kaydında.En son şubat ayında yeni kimlik çıkarttım,o zamanda yetkili memura söyledim ''yanlış yazıyor daha önce doğruydu'' dedim.''Burada ne yazıyorsa o''dedi kestirip attı
Doğduğunuz yerin doğru yazılışını gösteren belgeler ve resimlerle nüfus müdürlüğüne yanlışlığın düzeltilmesi için dilekçe vermenizi öneririm olumlu netice alamazsınız o zaman dava açarsınız boşa masraf edip aylarca beklememeniz için söylüyorum.