Avukatın ailemi araması doğru mu?
Merhaba;benim senetle alışveriş yaptığım bir firmaya 800 tl'lik bir borcum var.Telefon numaram değiştiği için karşı tarafın avukatı beni değil kefilim ailesindeki kişilere ulaşıp hakkında dolandırıcılıktan dava açıldığını başka bir yakınına ise boşanma avukatı olduğunu söyleyerek kefilin telefonuna ulaşmaya çalışmış avukatla irtibata geçerek görüştük bir hafta sonra ödeme yapabileceğimi söylememe rağmen kabul etmiyor ve her gün defalarca arayıp ödeme isteyip bağırıp çağırıyor.Benim sorum avukatın bu şekilde aileleri arayıp dolandırıcılık yaptığımızı iddia etme gibi bir hakkı var mı şimdiden teşekkürler.
Cevap: avukatın ailemi araması doğrumu ?
Alacaklının temel hakkı alacaktır. Alacağını vermiyor iseniz, eziyetine katlanmalısınız.
Derseniz; ama bu hakaret hakkı verir mi?
Tabi ki vermez. Lakin "dolandırıcı" kelimesinden müteessir oluyor iseniz, ödeme cihetinde gayretini sarf etmelisiniz. Siz asla ödeyemez durumda iseniz, söylenen hiçbir sözü umursamayın.
Hukuken ne yapabilirim?
Bu kelime ise mevzu hiçbir şey yapmamalısınız.
ödeyemez durumda değilim,fakat ödeme yapabileceğim günü söylediğim halde -ki o gün mutlaka ödemem hesabında olacak- buna rağmen insanların ailelerinin aranıp dolandırıcılıkla yaftalanması hukuki değildir diye düşünüyorum,yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Cevap: Avukatın ailemi araması doğrumu ?
Arayanın mesleği avukat değildir. Bizim o kadar zamanımız yok. Katiptir, call center gorevlisidir, tahsilat sorumlusudur ama avukat oturup da telefonda borçlu haricinde birini aramaz.
Tekrar dan merhaba bu kişiler beni sürekli arayarak ofise gel imza at taksit yapalım demekteler,iş yoğunluğum nedeni ile bir kaç kez telefonlarını açmadığım için bana mesajla alacaklı firma sizin hakkınızda dolandırıcılıktan dava açmakta haklıymış diye mesaj gönderdiler.Ben kendilerine kısmı bir ödeme yaptım,bugün yine beni aradılar arkadan polis telsizi sesleri geliyordu ve biz emniyetteyiz bir saate kadar icraya geliyoruz dediler,cuma günü bir kısım daha ödeme yapabileceğimi söyledim yine bağırıp çağırarak bir sürü laf saydılar ödemen umurumuzda değil gel imza at taksitlendirme yapalım diyorlar.Burada ödeme yapmamın bir önemi olmayıp ısrarla imza istenmesinin nedeni nedir acaba? ikinci yapacağım ödeme borcun yarısını kapatıyor bunu yatırmamın bir önemi yokmudur yanıtlarsanız çok sevinirim.iyi çalışmalar.
- - - Updated - - -
yardım edebilecek kimse yok mu?
Ödeyebilecek durumda olduğunuz gün , ödeyebileceğiniz miktarı ödeyin.
ödeyebilecek durumda olduğum gün'ü söylüyorum ama kabul etmiyorlar illa taksit yapacaksın,yalancısın,gelip taksit yapmazsan hiç arama ödeme gör gününü falan gibi söylemleri var,taksit yapmazsam yaptırımı var mı acaba?
Mevcut borcu, icra dairesine ödeseniz, ilk taksidi peşin ödeyerek toplamda 4 taksitte ödeme şansınız var zaten,
taksitlendirme demek , ödeme taahhüdü demek, taahhüt demek ödemezseniz disiplin hapsi demek sonuçta.
Zorlayın kendinizi, bir yerden borç bulun derim, kalanı tek seferde ödeyin, oraya ödeyecek olduğunuz taksit miktarını borç olarak aldığınız kişilere ödeyin.
çok teşekkür ederim yanıtınız için,demek ki icra korkusu yetmedi taksit yaptırıp hapis korkusuyla borçlunun üzerine gelmeyi düşünüyorlar.Ödemelerimi yaptıktan sonra söylediklerinin bir ehemmiyeti olmayacaktır ve ayrıca beni taksitlendirmeye zorlamaları da doğru değildir diye düşünüyorum.