İnşaatla ilgili yargıtaydan onanan dava ve dosyası
İyi günler arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtayım. Ben inşaat mühendisiyim ve inşaat mühendisliğinde yüksek lisans yapıyorum. Yüksek lisansta "İnşaat Mühendisliğinde Hukuksal Yaklaşımlar" diye bir ders alıyorum. Derse veren hoca bizlere ödev verdi, inşaatla ilgili yargıtaydan onanan herhani bir dava dosyası bulun getirin, birlikte dosyasıokuyalım konu ne imiş, davalı ve davacı ne konuda anlaşamamış, bu konudaki yaptırım ve sonuç ne, yerel mahkeme ne karar vermiş yargıtay ne karar vermiş vs... Bu şekilde dava dosyalarını inceleyerek inşaatla ilgili genel olarak ne gibi konularda anlaşmasızlıklar yaşanabiliyor ne gibi sonuçlar doğuyor davadaki karar aşaması ne kadar sürüyor vb. gibi konularda bilgi sahibi olmak için herkes 1 yada 2 dosya getirsin dedi.
Bende bu konuda siz değerli hukukçu arkadaşlardan yardım istiyorum. Kendim mühendis olduğum için bu tarz hukuksal konularda bilgim ve çevrem yok o yüzden yardımlarınıza ihtiyaçım var arkadaşlar. Bilgilendirmede eksikliğim olabilir, aklınıza takılan yerleri sorabilirsiniz.