Öldürmeye teşebbüs ve Yargıtay'a itiraz
Benim için çok önemli bir konuyu degerli avukatlarimiza danismak istiyorum. Yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
7 ay önce iki kardeşim öldürme teşebbüsten tutuklandilar. Tutuklanmadan 1 yil önce dava başlamıştı. Ama biz durusmalara avukatla katılmadığız için süreç aleyhimize ilerledi. Olayi da kisaca şöyle özetleyebiliriz; Siradan bir kavgada magdur rastgele 1 cm kadar bicak darbesi aldi ve gittiği hastaneden hayati risk tasimadigina dair rapor aldi. Buna rağmen yine de öldürmeye teşebbüs suçundan yargilandilar.
Size danismak istediğim konu şu; Suan yargitaydan temyiz icin kararını bekliyoruz. Nasıl itiraz edebiliriz? Itiraz için avukat şart mi? Birey olarak itiraz dilekcesi hazirlayabilir miyiz?
Cevap: Öldürmeye teşebbüs ve Yargıtay'a itiraz
Öncelikle Böyle bir önemli konuda hukuki destek almanızı tavsiye ederim ve kardeşiniz tutuklu yargılanıyor sanırım ayrıca yargıtaydan karar geldikten sonra kendileri bulunduğu cezaevinden dilekçe yazıp temyiz haklarını kullanabilirler
Alıntı:
Av.Mustafa Demir rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle Böyle bir önemli konuda hukuki destek almanızı tavsiye ederim ve kardeşiniz tutuklu yargılanıyor sanırım ayrıca yargıtaydan karar geldikten sonra kendileri bulunduğu cezaevinden dilekçe yazıp temyiz haklarını kullanabilirler
Örneğin ben, bir itiraz dilekcesi hazırlayıp mahkemeye sunabilir miyim?
Teşekkür ederim.
Abi senin yazdığın dilekçe içeriği etkili olmaz ,
Sen kaç duruşmaya girdiniz duruşma tutanaklarının hepsini al en son gerekçeli kararınıda al bir avukata git itiraz yazılacaksa mahkeme kalemi yada yargıtaya avukat yazsın adamlar senin göremediğini görüyorlar benzer bir durum arkadaşımın başına gelmişti oradan biliyorum geçmiş olsun allah yardımcınız olsun saygılar