AVEA'ya Dava - Yüklenen kontörün Hatta Geçmemesi
Merhaba, İşbankası interaktif bankacılığım ile kontör yüklememe rağmen kontör telefonuma geçmedi, işbankası bakiyemden düşüldü bunların hepsi hesabımdaki hesap özetimde mevcut (hangi numaraya ne kadar yüklediğim gibi tüm bilgiler saat tarih vs.) Bu ilk defa olmuyor daha önce de oluyordu fakat o zamanlar kont. gecikmeli olsa da geçiyordu... şu anda 6 saat geçmesine rağmen telefonuma kontör geçilmedi ve geçeceğini de sanmıyorum. Ben Ciddi Ciddi dava açmayı düşünüyorum sizce sonuç ne olur?
Cevap: AVEA'ya Dava - Yüklenen kontörün Hatta Geçmemesi
Ne davası açmayı düşünüyorsunuz?
Kime dava açmayı düşünüyorsunuz?
Teknik bir sorun olduğu aşikar.
Telefon edip çözmeyi denediniz mi?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Ne davası açmayı düşünüyorsunuz?
Kime dava açmayı düşünüyorsunuz?
Teknik bir sorun olduğu aşikar.
Telefon edip çözmeyi denediniz mi?
avea talebimle ilgileneceklerini söylediler, onlar da bankayı suçluyor; ama nedense sadece avea ya yüklerken sıkıntı oluyor, Turkcelle de defalarca yükledim aynı yolla hiçbir sorun olmadı bugüne kadar?
Ne davası açacağımı bilseydim buraya konu açmazdım :) Hukukçu değilim, Madur Tüketiciyim :)
Ne kadarlık kontör yüklemiştiniz?
Alıntı:
napolyon34 rumuzlu üyeden alıntı
avea talebimle ilgileneceklerini söylediler, onlar da bankayı suçluyor; ama nedense sadece avea ya yüklerken sıkıntı oluyor, Turkcelle de defalarca yükledim aynı yolla hiçbir sorun olmadı bugüne kadar?
Ne davası açacağımı bilseydim buraya konu açmazdım :) Hukukçu değilim, Madur Tüketiciyim :)
Ne davası derken bankanın aldığı paranızı geri almak için mi, yoksa başka bir zararınız için mi? Zira bankadan paranızı istemek dışında açacağınız bir davayı kazanabilmeniz için bir zararınız oluşması gerek ve bundan bahsetmemişsiniz. Diğeri için verilecek cevap ise, Sayın Kırcalı'nın sorusuna vereceğiniz cevaba bağlı ancak muhtemelen harcamanız gereken para almak istediğiniz paranın üstünde olacak. Harcayacağım para önemli değil deseniz bile, bankanın bu işten neredeyse hiç bir zararı olmayacak. En fazla paranızı geri ödeyecek. Ayrıca bir şekilde kaybetmeniz durumunda ödemek zorunda kalacağınız avukatlık ücretlerini düşünmek bile istemiyorum.
Çünkü burada bankanın / operatörün olsa olsa bir "teknik aksaklık" yapması, işini düzgün yapmaması söz konusu. "Sizin paranızın üstüne yatmak" gibi bir amaçları olduğunu siz dahil kimse söylemez. Dolayısı ile cezalık bir sonuç olacağını sanmıyorum. Tazminlik bir sonuç doğacak muhtemelen.
Bunun yerine bankanızı arayarak kontörün gelmedğini, paranın iade edilmesini isteyin ve başka bir yoldan kontör yükleyin.
Bu arada;
Kontör yüklemek için en iyi yol bence kredi kartı ile operatörün 444'lü hattından yüklemek veya ucuzluk marketlerinde yükletmek.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim... Miktar çok düşük bir miktar ben sürekli yüklüyorum bu şekilde ayda 200-250 tl yi buluyor hatta, fakat sadece AVEA da oluyor bu problem ilk defa da değildi...Paramla rezil oluyorum ve Sadece sinirlendim açıkcası verdiğim parayı aldım almadım önemli bile değil bi paket sigara parası...
Ama benim düşüncem yine hatrı sayılır bir ceza ile manevi tazminatı haketmem gerekli ki Türkiye'de kurumlar işlerini düzgün yapsınlar... Bu şekilde olduğu sürece her daim bu tarz problemler olacaktır, Belki de bu yüzden ülkemin birçok kurumunda ciddi derecede düzensizlik aksaklıklar meydana geliyor değil mi ?
Operatorü değiştirmek bence en akıllıca çözüm olur,