Uyku felci, esansiyel tremor, Obsesif Kompulsif Bozukluk nedeniyle askerlikten muaf.?
arkadaslar bende uyku felci( karabasan der halk) esansiyel tremor (titreme ozellikle ellerde) ,obsesif kompulsif bozukluk var.ayrica kontrol olmadim ama kalp atisimdaki duzensizligin farkindayim.Bu sekilde muafiyet yada erteleme alabilirmiyim
birde arkadaslar gecen sene askeri hastanede muayene oldum sadece okb raporlarimla gitmistim. depresi bozukluk dedi elverislidir komando olamaz dedi.askere gitmek istemediğim için bu belgeleri subeme goturmedim bana dun tekrar yoklamakacagisiniz subeye gelin diye tebligat geldi.tekrar muayene olucagim anlamina mi geliyor
Cevap: Uyku felci, esansiyel tremor, Obsesif Kompulsif Bozukluk nedeniyle askerlikten muaf.?
Bahsettiğin şeyler çoğu kişide var ve tıbben çok ölçüsü olmayan şeyler.Artık çok ağır böbrek hastalarına dahi muafiyet verilmiyor.Bunlardan muafiyet değil erteleme dahi çıkmaz.Sıkıntılara paralel silahlı nöbet tutamaz, ağır spor yapamaz, komando olamaz gibi raporlar alınabilir.
Cevap: Uyku felci, esansiyel tremor, Obsesif Kompulsif Bozukluk nedeniyle askerlikten muaf.?
cogu kiside varmi siz ciddimisiniz ne kadar hafife indirgediniz bence cok yaniliyorsunuz Bill
sizden cok farkli dusunuyorum lutfen mevcut rahatsizliklarim cok ciddi bir arastirin bence hak vericeksiniz.erteleme alacagimi dusunuyorum yuksek bir ihtimalle
Karabasan denilen durum Benim dahil çevremde bir çok kişinin başına gelmiş her hangi bir insanın başına gelebilir bir durum.Kişinin sabah uyanınca böyle böyle oldu demesi dışında pratikte anlaşılabilirliği yok(askeri hastanede dünyanın en gelişmiş aletlerine uykuda bağlanıp sayısız doktorun sizi izlediği bir durum elbette söz konusu değil).Obsesif kompulsif bozuklukta gene oldukça yaygın ölçülebilirliği olmayan kişinin hayat kalitesini düşüren tek tespit yolu, kişinin beyanından ibaret olan kendini kontrol etme, bazı hareketleri tekrar etme ve buna benzer kişinin hayat kalitesini düşüren bir rahatsızlık.Gene tanı ve tedavide tek bulgu kişinin anlatımı ve beyanı.Benzer durumdaki arkadaşlara da fikir vermek açısından bir şeyler yazmak gerekirse yakın zamanda askerliği yapmış bir kişi olarak bizim acemi birliğinde bir kısa dönem arkadaş vardı 8-10 ayrı çok ciddi hastalığı var ve günde 6dan fazla ilaç alıyor, görünüşüyse tam gelişimini tamamlamış 13-14 yaşında bir erkek çocuğu kadardı(Boy 145 kilo 45 civarı).İki sene erteleme verip kurulda son anda komando olamaz, ağır spor yapamaz, gece gözü görmüyor gece görevi yapamaz, silahlı nöbet tutamaz vs. gibi raporlarla askerliğini yaptı.Çok yakın bir zamanda da bir arkadaşım polikistik böbrek hastası ve diyaliz sınırında olmasına rağmen(ki çok çok ciddi bir hastalık ve başta muaf alacağı söylenmişti) gene muaf alamadı.Bunları herkese fikir vermek açısından paylaşmış olalım.Size şube de bol şans.