Haksız fiilden ( iftira ) dolayı açılan maddi - manevi tazminat davası mahkemece ret edildi. Bu çerçevede karar kesinleşmeden karşı taraf vekalet ücretini icra'ya koyabilir mi ? Bu yönde somut yargıtay kararları var mıdır ?
Printable View
Haksız fiilden ( iftira ) dolayı açılan maddi - manevi tazminat davası mahkemece ret edildi. Bu çerçevede karar kesinleşmeden karşı taraf vekalet ücretini icra'ya koyabilir mi ? Bu yönde somut yargıtay kararları var mıdır ?
Bu yönde somut yargıtay kararı bulamadım fakat gayrımenkulün aynına ilişkin davalar ,boşanma davasından kaynaklanan tazminat davaları ile nüfus davaları dışında verilen tüm kararlar kesinleşmeden de icraya konulabilir.
vekalet ücretinin konulup konulmaması hakkında taraflar arasında çekişme olması gerekirki Yargıtaya yansısın.
Haksız fiilden doğan maddi manevi tazminat davaları kesinleşmeden İcraya konuluyorsa ,bunlara ilişkin vekalet ücretleri de pek ala konulabilir diye düşünüyorum.
İlla kesinleşmeden ödemem diyorsanız Yargıtaydan tehiri İcra kararı çıkartmalısınız.
Ilginize tesekkur ederim ancak kisinin hukukuna olan davalarda kararin kesinlesmesi gerekiyor diye hatirliyorum
Buna ilişkin bir işlem yaptınız mı merak ediyorum. Elinde su an bir olay ve ben şikayet etmeyi düşünüyorum. Nitekim buna ilişkin bir yargıtay kararı da buldum. Cevap verebilirseniz çok sevinirim.