-
Boşanma ve velayet
Eşimi cinsi ilişkiye girmemiş fakat öpüşürken yanlarında kızımında olduğunu gösterir bir gizli video kasette aldırdım.(Yakalattım.)
Bu olaya dayanarak acaba boşanmam hemen gerçekleşirmi ?
Ve 21 aylık kızımı dava sonucunda alabilirmiyim.
Olayın olduğu günden bir gün sonra zina suçuna ilişkin dilekçe ile boşanma davası açtım.
Her şey bir yana kızkardeşlerim kocaları bu olaya fazla eğildirler. eşime ve diğer adama çekilen kasetler ellerinde olduğundan birer mesaj çekerek eğer 60 milyar vermezlerse piyasaya dağatacaklarını mesaj yolu ile göndermişler. Eşimi babasının evine olayın ertesi günü zaten teslim etmiştim. Hiçbir darp veya zorlama yapmadım.
Acaba ailemi yıkan bu adama kanunen neler yapabilirim. Kendiside evli ve 2 cocuk babasımış.
Bunlara dayanarak konu hakkında yapabileceğim bir şeyler varsa yardımcı olmanızı İNSANİYET ADINA arz ediyorum.
AD
-
Bu konuda hukukçuların yazacağı yorum ve yol göstermeleri çok büyük bir merakla bekliyorum ama size bir konuda tavsiyede bulunayım kızkardeşlerinizin kocalarının çektiğini anladığım mesaj ile hiç bir ilgnizin bulunmadığını bir şekilde sağlayın 'şantaj yolu ile para sızdırma' oldukça ağır bir suçtur. Ve eğer siz buna dahil edilirseniz boşanma aşamasında velayet isteminizde aleyhinize kullanılabilir.
Boşanma için dilekçe verdiğinize göre mutlaka bir avukatla hareket ediyorsunuz demektir. Eğer kendi başınıza hareket ettiyseniz size tavsiyem derhal bir avukatla temasa geçerek birlikte hareket etmeniz olacaktır. Başınıza durduk yere (anlattığınıza göre konuşuyorum ) TCK nda cezai mueyyidesi olan bir sorun almayın
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum