Önemli bir doğum yeri değiştirme problemi
İyi akşamlar...
Nüfus cüzdanımdaki doğum yeri bilgisini ve cüzdanın kayıtlı olduğu yer bilgilerini değiştirmek istiyorum.
İsteğimin, kanıt olarak bir dayanağı yok. Ama keyfi bir sebep değil.
Babam ve annem Kars'lı.
Yaz tatilinde memleketlerine tatile gitmişler ve ben Temmuz ayında Kars'ta doğmuşum.
Lakin doğumumdan sonra, ben Kars'a ancak 18 yaşımda, babamın annemin memleketini görmek amacıyla gittim. Gezme maksatlı bile diyebiliriz...
Kars'a dair ne bir bağım var, ne arkadaşım, ne de başkası... Hiç birşeyim yok...
Kocaeli'de büyüdüm. Ve asıl memleketim Kocaeli'dir.
Ayrıca, bilindiği üzere doğudaki olaylar nedeniyle,
Sosyal hayatımda, uzun süredir ters tepkiler alıyorum.
Kars'lı olduğumu duyan, ilk seferde benden hep geri duruyor.
Bunun sıkıntısını özellikle küçükken çok çektim, hala da çekmeye devam ediyorum...
Bağımın olmadığı bir yer ile anılmaktan, ve bununla beraber olumsuz sonuçlarla karşılaşmaktan usandım.
20 yaşındayım. Ve nüfus cüzdanımdaki doğum yeri bilgimi ve cüzdanın kayıtlı olduğu yer bilgilerini,
Büyüdüğüm yer olan Kocaeli, veya şu an yaşadığım yer olan İstanbul olarak değiştirmek istiyorum.
Ne yapmalıyım?
Cevap: Önemli bir doğum yeri değiştirme problemi
Böyle bir uygulama yok.Zaten sadece siz değil çoğu kişi(Bende Sivaslıyım bir kere Sivas merkeze gitmedim) bu durumda.Sizin çevreniz arkadaşınız(resmi işler hariç herkese) sorduğu zaman Kocaeli'liyim dersiniz olur biter.Hukuken böyle bir uygulama olmadığı için daha fazla uzatmanın anlamı olmadığı görüşündeyim.Esen kalın..
Cevap: Önemli bir doğum yeri değiştirme problemi
Alıntı:
gestere41 rumuzlu üyeden alıntı
Ne yapmalıyım?[/SIZE][/FONT][/B]
Dua edin, böyle bir değişikliğe imkan tanıyacak bir düzenleme yapılması için