-
Nafaka ve Velayet
Öncelikle cumleten selamın aleyküm.
Benim şöyle bir sorunum var; 3 yillik evliyim ve artik bu evliliği bitirme kararı aldim. Nedenlerini uzun uzun anlatmanin gereği yok sanirim. Evliligimi kurtarmak için aile terapilerine de katildik ve doktorumuz Esim ile ilgili obsesif komposit (terim yanlis olabilir) yani takinti hastaligi teşhisi koydu ve ayni zamanda bir psikologla da tedavi sürecine devam etmesini istedi. Ancak Esim bir kaç kez gittikten sonra tedavisini birakti. Doktorumuzun bana söylediği aynen suydu; bu tur hastalarla yasamak çok zordur. Ancak ben bir yil daha sabrettim ve isler içinden cikilmaz bir hale geldi yani bitirme noktasindayim. Benim sorum burada su olacak;
1- iki yasindaki kizimin velayetini almak için doktorların kendisinin şahitliği olur mu yada ellerinde bulunan raporlar delil niteliğinde olur mu?Olursa velayeti almam için yeterli midir?
2- Nafaka konusunda şuan 2.500 TL maaş almaktayim ve aylik 1.000 TL kredi odemem var. Olaki Çocuğumun velayetini alamazsam tahminen ne kadar nafaka oderim. Esim benden 1.200 TL nafaka istediğini söylemişti.
Çocuk ve nafaka hakkında sordugum sorulari yanlis anlayabilirsiniz. Ben bir babayim ve kizim için en güzeli en ideali neyse onun olmasini isterim. Evet evliliği yurutemedik ama topluma ve en önemlisi kendine faydalı bir birey yetiştirme imkanim var. Bunu okuduğunuzda bir çoğunuz biliyorum ki tabi öyledir diyerek gecistirecek ama Çocuğumun benimle kalması daha doğru. Annesinin yaninda kalmasi çocuğun ruhsal gelişimi acisindan son derece zararlı olacak. Düzensiz bir ev hayati, karisik bir yasam tarzi içinde yetişen bir çocuktan ne beklenebilir ki? Bunlari hakime nasil anlatirim dayanacagim bir yasa, kanun vb. ne varsa yardim edin. Amacim aman çocuk bende kalsin değil amacim iyi, bilgili, kültürlü bir insan yetiştirmek. Mahkemede hakimin beni hakli bulacagindan suphem yok. Taniklarim filan hazirlar, etrafimizda olup duyan bilen kim varsa benim için bugüne kadar iyi sabrettin diyorlar. Yani bunda haklilik olur mu biliyorum ama boşanma kararini almakta hakliyim. Dediğim gibi bu durumda iki yasindaki kizimi almam gerekiyor. Lütfen yardim edin. Eğer fikir sahibi olmak isterseniz bosanma nedenlerimi maddeler halinde de sayabilirim. Lütfen bana yol gösterin kizimi almak istiyorum...
Değerli cevaplariniz için şimdiden tesekkur ederim.