İbranamede ihtirazı kayıt düşmek
Merhaba;
28 şubat itibari ile bankamdan ayrılıyorum. Verdiğim istifa dilekçesinde "fazla mesai ücretlerim ödenmediğinden haklı fesih hakkımın saklı kalması koşulu ile ayrılıyorum ve çıkış tarihimin tarafıma bildirilmesini arz ederim" diye bir ifade yazdım. Banka bu dilekçemi kabul etmiş olacak ki, mail ile 28 Şubat 2014 mesai bitimine kadar çalıştığım taktirde ihbar tazminatı talep edilmeyeceğini ve çıkışımı vereceğini tarafıma bildirdi.
Aslında haklı fesih hakkım vardı ve bu hakkım kullandırılmadığı gibi kıdem tazminatı da verilmiyor. Mart ayı içerisinde konu ile ilgili dava açacağım.
Cuma günü büyük ihtimalle bana ibraname imzalatmak isteyecekler ve bu belgeye "kıdem tazminatımı, fazla mesai ücretlerimi, 2013 yılı temettü alacağımı" almadığıma dair ihtirazı kayıt düşmek istiyorum.
Sizce ne yazmalıyım?
"haklı fesih hakkıma dayanarak hak ettiğim kıdem tazminatımı, fazla çalışma ücretlerimi ve geçmiş yıl temettü alacağım 28.02.2014 itibari ile tarafıma ödenmemiştir. Bu belgeyi dava ve itirazlarım saklı kalmak kaydı ile imzalıyorum."
yazsam olur mu? yoksa elimi güçlendirecek ne yazmalıyım?
Teşekkürler
Cevap: İbranamede ihtirazı kayıt düşmek
Haklı fesih hakkınızı saklı kalması koşulu diye belirtmişsiniz. Yani bu hakkınızı kullanmamışsınız. Banka size neden tazminat ödesinki?
Haklı fesih hakkımı kullanarak ayrılıyorum diyerek dikelçenizi yazıp işi bırakacaktınız.
Cevap: İbranamede ihtirazı kayıt düşmek
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ancak haklı fesih hakkım kullandırılmadı ve haklı fesihe sebep olan hak, yani "fazla mesai ücretleri" halen ödenmiş değil. Biliyorsunuz ki çalışma bakanlığı iş teftiş kurulu bankalara 31 ocak 2014 e kadar personel hesaplarına geçilmesi yönünde tebligatı var. Ki burası bir kamu bankası olduğundan (h.bank) haklı fesih yapsanız dahi sizden ihbar tazminatı talep edip 5 gün içerisinde ödemezseniz kanuni takip işlemleri başlatılıyor.
Özetle, haklı fesih hakkımı kullanmadığım için bizim kıdem tazminatı gitti mi? :(