Eğitim seti dolandırıcılığı
geçen evi etkin eğitimden arıyoruz milli eğitimle ortak çalışıyoruz oğlunuz hakkında (kardeşim) konuşacaklarını söylemişler ve geldiler uzatmıcam 2000 küsur tel ye set sattılar dün akşam kredi kartının bilgilerini aldılar onlar gidince pişmanlık duydum babama kartını kapattırdım işin kötü tarafı elimizde hiç bir söleşme fatura falan yok sadece set var açmadık seti daha buna nasıl izin verdi anlamıyorum gerçekten bundan sonra ne yapabilirim?
Cevap: Eğitim seti dolandırıcılığı
Bir hafta içinde cayma bildiriminde bulunmanız gerekir yazılı olarak tabi.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bir hafta içinde cayma bildiriminde bulunmanız gerekir yazılı olarak tabi.
hocam gelenler kart verdiler üsütündeki adrese kargo ile dilekçeyi yollasam olur mu? bide artı olarak tüketici mahkemesi veya notere gidebilir miyim? elimizde yazılı bir belge yok ankaradan sonra gelecek dediler ama bir form tarzı bi evrağa imza aldılar elmizde belge olmadan tüketici mahkemesi veya noterde cayma işlemi için bir şey yapa bilir miyiz?
Kargo ile bildirim sağlıklı olmaz en güvenilir yol noter yolu ile bildirimde bulunmaktır.
ilginiz için teşkkürler hocam
Cevap: eğitim seti iade yardım
Tüketici hakem heyetinde şansınızı deneyin ama bir sorun var: Kapıdan satış yönetmeliği 14/d. maddesine göre bu ürün, yönetmeliğin kapsamı dışında:
Kapsam Dışı Satışlar
Madde 14 — Aşağıdaki satışlara bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz.
.....
d) Eğitim ve/veya kültürel amaçlı kitap, dergi, ansiklopedi, ses ve video kaseti, sözlü veya görüntülü manyetik bant veya optik disk ve benzerlerini kapsayan satışlar,