Vergi Usul Kanununa Muhalefet CMK 231
Öncelikle Herkese Merhaba,
5 Yıl geriye dönük bir vergi incelemesinde inceleyen kuruma defterlerimi ibraz edemememden dolayı hakkımda Vergi Usul Kanununa Muhalefet den dolayı Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.
Muhasebecimden dosyalarımı istemiş olmama rağmen imha ettiğini belirterek defterlerimi ibraz edemememi sağladı.
Ciddi bir vergi cezası ödedim.
Defterleri ibraz edemediğim için 4 duruşma geçirdim. 4. duruşmada avukatımın talebi doğrultusunda aşağıdaki yazıyı imzalayarak verdim.
Sayın Mahkemeniz tarafından yapılmakta olan yargılamada her ne kadar daha önce hakkımda CMK’nın 231. Maddesinin uygulamasına muvafakat etmemiş isem de, Sayın Mahkemeniz tarafından hakkımda mahkumiyet kararı verilecek ise, CMK’nın 231. Maddesinde düzenlenen Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına ilişkin ve lehime olan tüm hükümlerin uygulanmasına karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim.
Bugün Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına şeklinde Nihayi karar verildi.
Dava şehir dışında olduğu için avukatımla henüz görüşmedim.
Önden bilgi ve fikir edinmek amacı ile buradaki değerleri arkadaşlarla bu konuyu paylaşma gereği duydum.
Sizce verilen karara itiraz etmelimiyim edersem benim için dahamı iyi olur beraat kararı çıkar mı ? yoksa 5 yıl boyunca bu karar ile yaşamalımıyım.
Cevap: Vergi Usul Kanununa Muhalefet CMK 231
VUK 359 a/2 kuralınca yargılanmış ve ceza almışsınız.
Yargılama esnasında muhasebeciniz ile ilgili iddianızı "mahsus suç" bağlamında kuvvetlice savunamadığınız anlaşılıyor.
Vergi suç ve cezalarında uzman bir avukat yardımı almanızı ve kararı temyiz etmenizi öneririm.
HAGB kararının temyize konu olup olmaması ile ilgili tartışmalar olabilir; lakin kanımca temyize gitmelisiniz.
Konuya dair Funke/Fransa kararını da avukatınıza söyleyin, bir baksın.
Esenlik dilerim.
Karara karşı temyiz yolunun kapalı itiraz yolunun açık bırakılacağı kanaatindeyim bu durumda itiraz olursa üst mahkeme kararı hagb kararının usulüne uygun verilip verilmediği yönünden inceler esastan incelemez diye düşünüyorum siz avukatınız nasıl uygun görürse öyle yapmasını isteyin.
Avukatımla görüşmemizde endişemizin HAGB kararı kalkarmı eğer kalkarsa erteleme verir mi şeklinde oldu.
İtiraz sürem doluyor ne yapacağımı şaşırdım açıkcası
Aleyhe bozma yasağı var zaten itiraz ederseniz lehinize bir durum varsa bozulur yoksa bozulmaz.
Lehimize olan kısım HAGB nın verilmesiydi.
Muhasebeciden evrakları istemiş olmama rağmen benden evrakları istemedi demiş ifadesinde TİB den ayrıntılı rapor istediler muhasebeciye mesaj attığım görünüyor. arama kayıtlarımda var onlarıda kanıt olarak sunacağız.
itiraz ettik bakalım hayırlısı
Merhaba,
Ettigimiz itiraza red karari geldi ?
Bu durumda HAGB bozulmus oluyor mu ?
Sabikaya isliyor mu ? Yoksa 5 sene herhangi bir suc islenmesse HAGB halen gecerlimidir.
Merhaba Acılmıs olan vergı usulu mahkemenızde ne kadar tutarlık bır fatura gorunuyordu ve ne kadar para odedınız rica etsem ogrenebilirmiyim
Mrb lar benim adıma kesilen sahte fatura kesilmiş inceleme sonucu baban geldi ben muhasebeden defterleri alıp ibraz ettim daha sonra asli ceza mahkemesi bana dava açtı bu tür davalar nasıl sonuçlanıyor para cezası mı yoksa hapis cezası mı bilgilendirirseniz sevinirim
Hapis cezası verilebiliyor, yasal sınırın üzerinde hapis cezası paraya çevrilemiyor ertelenemiyor, davanızı mutlaka avukatla takip ediniz.