Hırsızlık memur olmaya engel midir?
üni. mezunuyum kpss girmiştim iyi de puan aldım kpss alımlarından memur olarak atanma ihtimalim var ve cok büyük bir hata yaptım.mağazadan 2 tane pantolon çaldım ve yakalandım ilk defa suça karıştım bir hata hayatıma mâl olmak üzere :'(.Hakim bey tutuksuz yargılama verdi 4 gün geçti aradan psikolojim bozuldu:( şimdi tecil bozdurup askere gitmeyi planlıyorum.
1.Ben bu tutuksuz yargılama döneminde memurluk alımı olurda kazanırsam atanabilir miyim ?bu durumdan yırtarsam memur olabilir miyim ya da hangi koşul hırsızlıktan (hagb,af,hüküm) memur olmayı etkilemez ve karardan sonra ne kadar zaman geçmesi gerekir ?
2.Askere gitmemin bir sakıncası olur mu ? Askere gitmeden önce adres(askeri birlik) adrsini kime nereye nasıl bildiririm ya da bildirmesem olur mu yani onlar nasıl olsa beni bulur mu...
tesekkür ederim.
Cevap: Hırsızlık memur olmaya engel midir?
Alıntı:
selimdob rumuzlu üyeden alıntı
üni. mezunuyum kpss girmiştim iyi de puan aldım kpss alımlarından memur olarak atanma ihtimalim var ve cok büyük bir hata yaptım.mağazadan 2 tane pantolon çaldım ve yakalandım ilk defa suça karıştım bir hata hayatıma mâl olmak üzere :'(.Hakim bey tutuksuz yargılama verdi 4 gün geçti aradan psikolojim bozuldu:( şimdi tecil bozdurup askere gitmeyi planlıyorum.
1.Ben bu tutuksuz yargılama döneminde memurluk alımı olurda kazanırsam atanabilir miyim ?bu durumdan yırtarsam memur olabilir miyim ya da hangi koşul hırsızlıktan (hagb,af,hüküm) memur olmayı etkilemez ve karardan sonra ne kadar zaman geçmesi gerekir ?
2.Askere gitmemin bir sakıncası olur mu ? Askere gitmeden önce adres(askeri birlik) adrsini kime nereye nasıl bildiririm ya da bildirmesem olur mu yani onlar nasıl olsa beni bulur mu...
tesekkür ederim.
Hırsızlık yüz kızartıcı bir suçtur ve devlet memuru olmana engel teşkil eder..saygılarımla
Alıntı:
selimdob rumuzlu üyeden alıntı
tesekkür ederim.
Eğer an itibariyle kamu haklarından mahrum bulunmuyorsan yani hapiste değilsen veya mahkemece bir kısıtlama getirilmediyse Devlet memuru olabilirsin. 657 sayılı devlet memurları kanununda bulunan genel ve özel şartlar şunlardır:
Madde 48:
Devlet memurluğuna alınacaklarda aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.
A) Genel şartlar:
1. Türk Vatandaşı olmak,
2. Bu Kanunun 40 ncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak,
3. Bu Kanunun 41 inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak,
4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
5. (Değişik alt bent: 10/01/1991 - 3697/1 md.;Değişik altbent: 23/01/2008-5728 S.K./317.mad) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (İptal ibare: Anayasa Mah.nin 25/02/2010 tarihli ve E. 2008/17, K. 2010/44 sayılı Kararı ile.) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
6. Askerlik durumu itibariyle;
a) Askerlikle ilgisi bulunmamak,
b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,
c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
7. 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek ... akıl hastalığı ... bulunmamak.
B) Özel şartlar:
1. Hizmet göreceği sınıf için 36 ve 41 inci maddelerde belirtilen öğretim ve eğitim kurumlarının birinden diploma almış olmak,
2. Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak.
Genel Şartların 4. fıkrasında bulunan kamu haklarından mahrum bulunmamak yazıyor. Hapiste olmamak veya hakimin seni kamu haklarından mahrum bırakmamasıyla sağlanır bu durum. Yani ceza alırsan çektikten sonra da devlet memuru olabilirsin eğer hakim kamu haklarını kısıtlamazsa. Hapis yatmasan da kamu haklarını kullanman mahkemece engellenebilir.
- - - Updated - - -
Alıntı:
kadirhan34 rumuzlu üyeden alıntı
Hırsızlık yüz kızartıcı bir suçtur ve devlet memuru olmana engel teşkil eder..saygılarımla
Devlet memurları kanununda böyle bir madde yok.
beşinci bentteki sınırı aşıyorsa o zaman engel var sayılır
cevaplarınız için teşekkür ederim.Geçen hafta tebliğat geldi temmuz da duruşmam var.bana ne önerebilirsiniz avukat tutmam memur olmama engel durumu ortdan kaldırır mı acaba?