Özel Güvenlik Tazminat Hakkı ve Yıllık izin hakkında
Herkese iyi çalışmalar
Özel Güvenlik görevlisiyim ve 1 yıl 11 aydır aynı şirkette çalışmaktayım
1 yıl 10 ay bitede çalıştım ve şirket yerimi değiştirdi, başka bi siteye verdi
bu sitede de 1 aydır çalışıyorum ve bi kaç gün önce sitenin yöneticisi gece beni koltukta uyuyakalmiş şekilde fotorafımı çekmiş ve şirkete yollamış.
Şirkette bugün evime ihtar yollamış. uyuyakalmiş şekilde görüntülendiğim için şirket 28 şubat son olmak üzere benim yerimi yine değiştirmiş
ve başka bi siteye vermiş, verdiği sitede de çalışmak mümkün değil aşırı zor şartları var ve giden kaçıyo. Benimde 1 ay sonra yıllık iznim doluyo ve bunun parasını almak istiyorum ama o siteye de gitmek hiç içimden gelmiyor. Ne yapmalıyım.?
Ayrıca bizi çalıştırdıkları sistem 12-24 ..3 güvenliğiz her vardiya tek kişi.. gece çalıştığımızda da 12 saat çalışıyoruz ve 7,5 saat çalıştırılamaz kanununu geçiyo benim bünyem 12 saati kaldırmadı ve uyuyakalmışım bu bi suç teşkil edermi..
ayrıca ben 1 yıl 11 aydır çalıştığım sürenin de ya tazminatı yada fazla mesailerini almak istiyorum. ama şirket öyle uyanıkki aldığım ücretin asgari ücretini hesabıma yatırıyo, 200 tl de elden veriyo imza karşılığı. yol ve yemek parasını biz cebimizden veriyoruz.
şimdi ben genel olarak ne yapmalıyım tazminat almak için çalıştığım süreleri filan nasıl ispatlıycam, nöbet defterinin fotoraflarını çekiyorum geçerli olurmu?
ve yıılık izin paramı almak için de dedikleri sitede çalışmak zorundamıyım?? bunlar bide sigortamda girdi çıktı yapcakmış 2. kez..
Cevap: Özel Güvenlik Tazminat Hakkı ve Yıllık izin hakkında
abiler, ablalar kimse konuma cevap yazmıyor sanırım biraz karışık yazdım durumumu, biraz daha kısa ve açıklayıcı yazıyım. lütfen yardımcı olun...
Özel güvenlik görevlisiyim ve bi sitede çalışıyorum. Çalıştığım sitede gece nöbetinde uyuklarken site sakini beni görmüş ve fotorafımı çekmiş. Fotorafları şirkete yollamış, şirkette evime ihtarname yolladı. İhtarnamede kısaca söyleyim, uyuduğunuzdan dolayı 28/02/2014 tarih son olmak üzere diye yazmış ve ama yinede hizmetlerinizden dolayı başka bir birime 1 mart ta beklenmektesiniz diyo. beni verdikleri yerde çalışmak mümkün değil. 3 gece ve 3 gündüz 1 izin sattlerde 12 saat. şirket beni işten çıkarmak için bunu yapıyo, çünkü 20 gün sonra yıllık iznim doluyo ve bu parayı vermek istemiyo. bunuda bana açık açık söylediler.
2 sorum olcak..
1- beni uyurken fotorafladılar ama geceleri 12 saat çalıştırıyolar, 7,5 saat ten fazla çalıştırılamaz kuralını ihlal ediyolar, bu yer değiştirmek için bi sebepmidir?
2- beni yeni verdikleri birime gitsem, çalışmaya başlasam, 2 gün sonra istafımı versem, şu tarihte işi bırakıyorum diye olurmu ?