Teknoloji market 20 iş günü ve kargo uyanıklığı
ürünümü 25,01,2014 tarihinde servise verdim..ürün 18,02,2014 tarihi itibarı ile gelmeyince ücret iadesi istedim ürünün fiyatı 1800tl..
bana önce cumartesi iş günü sayılmaz dediler..kabul etmeyince bana imzaladığım servis tutanağında kargo süresi 4 iş günüdür yazan ve benim imzaladığım evrakı gösterdiler...
fakat biraz araştırdığımda biraz bilgi sahibi oldum..aşağıda aynen yapıştırıyorum.bu formu bana zorunlu olarak sundular.rüm müşterilerine de aynı sözleşmeyi dayatmışlar...
Tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar
MADDE 5 – (1) Haksız şart; tüketiciyle müzakere edilmeden sözleşmeye dâhil edilen ve tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde dürüstlük kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme şartlarıdır.
(2) Tüketiciyle akdedilen sözleşmelerde yer alan haksız şartlar kesin olarak hükümsüzdür. Sözleşmenin haksız şartlar dışındaki hükümleri geçerliliğini korur. Bu durumda sözleşmeyi düzenleyen, kesin olarak hükümsüz sayılan şartlar olmasaydı diğer hükümlerle sözleşmeyi yapmayacak olduğunu ileri süremez.
(3) Bir sözleşme şartı önceden hazırlanmış ve standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir. Sözleşmeyi düzenleyen, bir standart şartın münferiden müzakere edildiğini iddia ediyorsa bunu ispatla yükümlüdür. Sözleşmenin bütün olarak değerlendirilmesinden standart sözleşme olduğu sonucuna varılırsa, bu sözleşmedeki bir şartın belirli unsurlarının veya münferit bir hükmünün müzakere edilmiş olması, sözleşmenin kalan kısmına bu maddenin uygulanmasını engellemez.
(4) Sözleşme şartlarının yazılı olması hâlinde, tüketicinin anlayabileceği açık ve anlaşılır bir dilin kullanılmış olması gerekir. Sözleşmede yer alan bir hükmün açık ve anlaşılır olmaması veya birden çok anlama gelmesi hâlinde; bu hüküm, tüketicinin lehine yorumlanır.
(5) Faaliyetlerini, kanun veya yetkili makamlar tarafından verilen izinle yürütmekte olan kişi veya kuruluşların hazırladıkları sözleşmelere de niteliklerine bakılmaksızın bu madde hükümleri uygulanır.
(6) Bir sözleşme şartının haksızlığı; sözleşme konusu olan mal veya hizmetin niteliği, sözleşmenin kuruluşunda var olan şartlar ve sözleşmenin diğer hükümleri veya haksız şartın ilgili olduğu diğer bir sözleşmenin hükümleri dikkate alınmak suretiyle sözleşmenin kuruluş anına göre belirlenir.
(7) Sözleşme şartlarının haksızlığının takdirinde, bu şartlar açık ve anlaşılır bir dille yazılmış olmak koşuluyla, hem sözleşmeden doğan asli edim yükümlülükleri arasındaki hem de mal veya hizmetin piyasa değeri ile sözleşmede belirlenen fiyat arasındaki dengeye ilişkin bir değerlendirme yapılamaz.
(8) Bakanlık, genel olarak kullanılmak üzere hazırlanmış sözleşmelerde yer alan haksız şartların, sözleşme metinlerinden çıkarılması veya kullanılmasının önlenmesi için gerekli tedbirleri alır.
(9) Haksız şartların tespit edilmesi ve denetlenmesine ilişkin usul ve esaslar ile sınırlayıcı olmamak üzere haksız şart olduğu kabul edilen sözleşme şartları yönetmelikle belirlenir.
şimdi sorum şu
bu hükümlerden yola çıkarak hakem heyetine gitsem kazanma olaaılığım var mı?yasa gayet açık tamir süresi 20iş günüdür!!!!!
alta da servis belgesini ekledim...
http://i.hizliresim.com/w1Z5ON.jpg
Cevap: teknoloji market 20 iş günü ve kargo uyanıklığı...
Sondaki "20 güne dahil değildir" ifadesi sizi bağlamaz.
"Bu süre mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısı- üreticisinden birine bildirim tarihinden itibaren başlar"
Cevap: teknoloji market 20 iş günü ve kargo uyanıklığı...
arkadaşlar uzun süren bekleyişim sonrası ilk celseyi gördük sonunda :)
hakim hiç bir şey sormadı...karşı tarafın avukatı bilirkişi istedi hakim de onayladı :)
300 tl bilirkişi ücretini de benim yatırmamı buyurdu :)parayı da yatırdım..
şimdi ürünüm hala karşı tarafta,ayın yirmisine kadar bilirkişiye teslim etmelerini istedi.biraz işkillendim..bu kadar açık delilller varken bilirkişi neye bakacak anlamadım.ayrıca bilirkişinin ismini özellikle belirtti o da garibime gitti..
bu bilirkişi kimdir..ürünümü incelemeden önce görüşme şansım var mı?
ayrıca mahkeme için de 29-04-2015 tarih verdi.o tarihe kadar bilirkişi raporu çıkar sanırım..raporun sonucunu erken öğrenme şansım var mı acaba?
dava dilekçemde 130 tl mahkeme harcı ödemiştim onun iadesini istediğimi belirtmemiştim.onu nasıl geri alıcam..
bir de en önemlisi bilirkişi için ödediğim 300 tl nesıl ve ne şekilde geri alabilirim?
cevaplarınız için teşekkürler :)
Cevap: Teknoloji market 20 iş günü ve kargo uyanıklığı
merhaba
Uzun uğraşlarım sonucu mahkeme sonuçlandı.serviste cihazıma sıvı teması olmuş :(
mahkeme ısrarla bilirkiş raporunu kabul etmememe rağmen 960 tl para iadesi tespit etti halbu ki serviste geçen süre 22 iş günü idi ve cihazıma sıvı teması yapıp pert etmişler bilgisayarımı.
buna rağmen hakim kararda davamı kısmen kabul kısmen red etti ve bana 960 tl para iadesi verdi.yalnız anlamadığım karşı tarafa 750 tl avukat vekalet ücreti ödeyecekmişim.avukat sadece 1 celseye geldi diğerlerine mazeret bildirip gelmedi..avukattan allah razı olsun,hepsine gelseydi sanırım evi satacaktık :)
şimdi cihazı servise verdim,20 iş günü bekletip cihazımı pert ettiler :) hesaba bakılırsa mahkeme harcı, bilirkişi ücreti+750 tl karşı tarafın avukatlık ücreti ile ben para alacağım yerde üzerine para vermiş oluyorum :)
ilgili karar yazıları ekte mevcut.
bu konuda yaabileceğim bir şey var mı? itiraz için ne tür bir yol izleyebilirim? biri bana tavzih dilekçesi ile kararı düzelttirebileceğimi söyledi.
bu konuya hakim işi bilen birinden yardım ve görüş rica ediyorum :)
http://hizliresim.com/92pgW5
http://hizliresim.com/qP2jQR
http://hizliresim.com/MLlo8g