Askerdeyken tutuksuz yargılanmak
Yüz kızartıcı suçtan (hırsızlık) hakim bana tutuksuz yargı verdi ve askere gitmeden ne yapmam lazım ben duruşmalara nasıl çıkacağım ya da bu durumumu nasıl bildiririm ne yapmam lazım? askere gitmem problem olur mu askerdeyden yargı sürecine katılabilir miyim ?? lütfen yardım edin
Cevap: Askerdeyken tutuksuz yargılanmak
askere geldiğinizde bu olay ile ilgili evinize çağrı kağıdı gelecektir. ilk duruşmaya katılmadığınız için zorla getirme çıkartılacak, yapılacak araştırmada sizin askerde olduğunuz tutanakla tespit edilip mahkemeye sunulacaktır.Mahkeme olay hakkındaki belgeleri (iddianame) yeni adresiniz yani askerde bulunduğunuz yere gönderecek, buna istinaden birliğiniz sizi en yakın asliye ceza mahkemesine sevk edecektir. Askerde iken sivil süreçte devam eden tüm olaylarınızı(eğitim, öğretim, sınav, mahkeme vs. sıkıntısız şekilde yerine getirebilirsiniz endişeniz olmasın
her zaman üst makamlara bilgi vermek koşuluyla :)
ilginiz için tesekkür ederim.bir de bu mahkeme ne kadar sürer acaba askere mahkeme bittkten sonra gitsem daha mı iyi olur askeriyedeki mahkeme mi acımasızdır ? sivil hayattaki mi?
sizin suç sivil yaşamınızda olduğu için sivil mahkeme bakacak tek fark kıyafet olacak askeri mahkeme ile ilginiz yoktur normal yaşantınızı bozmayın sıkıntı yapmayın