Hiçbir işlem yapılmadığı halde alınan avukatlık ücreti
Avukatımla 3000 tl ye babalık davası açılması için anlaştık.Dava açılmadan 600 tl ödedim geri kalanını dava açılır açılmaz ödemek için anlaştım.Fakat avukat herhangi bir makbuz belge vs. vermedi.Kendisine çok güvenen avukatım parayı aldıktan sonra olumsuz tavırlar takınınca bende dava açılmasından vazgectim.Ödemiş olduğum 600 tl yi geri istediğimde ise sizinle 2 kez telefonla konuştum bu diğer işlerimi engel olduğu için paranızı ödeyemem oldu:)). Şimde ben başka bir avukatla anlaşıp bu avukata ödemiş olduğum parayı geri alabilirmiyim?
- - - Updated - - -
Bence alamazsın :)
Cevap: Hiçbir işlem yapılmadığı halde alınan avukatlık ücreti
Doktora gidiyoruz bizi muayene ediyor ilaç veriyor ama iyileşmiyoruz mesela ameliyat ediyorlar beter oluyoruz bazen ölüyoruz paramızı geri alabiliyor muyuz?
Alıntı:
emrahyd07 rumuzlu üyeden alıntı
Avukatımla 3000 tl ye babalık davası açılması için anlaştık.Dava açılmadan 600 tl ödedim geri kalanını dava açılır açılmaz ödemek için anlaştım.Fakat avukat herhangi bir makbuz belge vs. vermedi.Kendisine çok güvenen avukatım parayı aldıktan sonra olumsuz tavırlar takınınca bende dava açılmasından vazgectim.Ödemiş olduğum 600 tl yi geri istediğimde ise sizinle 2 kez telefonla konuştum bu diğer işlerimi engel olduğu için paranızı ödeyemem oldu:)). Şimde ben başka bir avukatla anlaşıp bu avukata ödemiş olduğum parayı geri alabilirmiyim?
- - - Updated - - -
Bence alamazsın :)
Bencede Alamazsın :) Normal insanlardan alamıyoruz. Avukattan nasıl alacaksınız :) Varsayalım avukat parayı aldığını inkar etmedi Danışmanlık ücreti olarak aldım dedi. O zaman Serbest meslek makbuzu kesmediğinden dolayı Maliyeye şikayetçi olabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Doktora gidiyoruz bizi muayene ediyor ilaç veriyor ama iyileşmiyoruz mesela ameliyat ediyorlar beter oluyoruz bazen ölüyoruz paramızı geri alabiliyor muyuz?
Çalışan süregelen parasal hastalığı için doktora (Avukata) gitse, tedavi etmesini istese, hastanın ilerleyen aylar için tedavisi mümkün iken, doktorun (Avukatın) belli bir uygulama tarihini esas alarak istekte bulunmaması yüzünden hastanın parasal hakları zaman aşımına uğrasa, hasta haline şükretmeli mi?:)
Nasılki doktorun maueyene, tedavi veya ameliyatta ihmali veya taksiri olursa sorumluluğu doğuyorsa avukatın da ihmalinden taksirinden sorumluluk yolu açıktır.
Alıntı:
Nasılki doktorun maueyene, tedavi veya ameliyatta ihmali veya taksiri olursa sorumluluğu doğuyorsa avukatın da ihmalinden taksirinden sorumluluk yolu açıktır.
Sn. emrahyd07; sorunuzun cevabı bu olmalı...(Bence)
Alıntı:
Bu örnekte hasta doktora gidip muayene edilip, ilaç tedavisine başlayıp, ardından ameliyat olup, tüm bunlardan sonra pişman olup ödeme yapmaktan vazgeçme yoluna gitmemiş. Muayene olmak üzere akşamdan para ödemiş, sabah vazgeçmiş. Doktor da "senden parayı alırken harcadığım zamanda(!) kimbilir kaç hastayı ameliyat eder gönderirdim, yok sana para mara" demiş.
Şahsi fikrime göre bu iyi niyetli bir yaklaşım değildir.
Ayrıca bu kişinin -yine kişisel tahminime göre- aldığı paraları belirten bir evrak düzenlemediği için bir takım kimseleri "ben senden hiç para almadım ki" diyerek mağdur edebilecek tıynette birisi olma ihtimali de vardır.
Profesyonel iş hayatında herkes BİLGİSİNİ satıyor. Bunu satarken de kimi steteskopunu, kimi kalemini, kimi testeresini, kimi de ayaklarını kullanır. Üzerinde çalışılan şeyin insan, kağıt, tahta veya top olmasının önemi yoktur.
Somut olayda tek yanlı bir beyan var. Avukatınız sizin için hiç emek sarf etmedi mi? Hiç zaman kaybetmedi mi? "Olumsuz tavır"dan anlaşılması gereken nedir? Sizin keyfi olarak davadan vazgeçmediğiniz ne malumdur?
Alıntı:
emrahyd07 rumuzlu üyeden alıntı
Avukatımla 3000 tl ye babalık davası açılması için anlaştık.
Avukatınıza davayı açması için vekalet te verdiniz mi?