Bordrom da AGI ekleme - çıkarma değişimi
Sayfanıza yeni katıldığım için öncelikle herkese merhaba diyerek söze başlamak istiyorum. Böylesine detaylı ve herkese açık bir portal oluşturduğunuz için emeği geçen herkese teşekkürler.
Şimdi sizlere başıma gelen bir haksızlığı anlatmak istiyorum. 2008 ocak ayından, 2014 ocak ayına kadar bordrolarımızda "agi hariç ücret" kısmında yazan tutar banka hesaplarımıza yatıyor ve AGI'lerimiz verilmiyordu. Ocak ayından itibaren ise bordrolarımızda AGI tutarının maaşın içine katıldığını, yani bir nevi maaşımızın düşürüldüğünü gördüm. Biz zam beklerken, bu durumla karşılaşmak oldukça canımızı sıktı..
Sizlerden ricam, bu durumda hukuksal olarak haklarım nelerdir belirtmeniz. Bu yapılan suç mudur, suç ise hakkımı nasıl savunabilirim.
Ek'te 2013 eylül ve 2014 ocak bordrolarımı gönderiyorum.
6,5 senedir bu şirketteyim ve olası bir işten çıkarılmada sanırım bu ücret düşüşü yüzünden tazminatımda eksilecek...
Yorumlarınız için peşinen teşekkür eder, hepinize iyi günler dilerim.
- - - Updated - - -
Bordro resmini yüklemeyi bir türlü yapamadım, hata veriyor sürekli. Size upload yaptığım linki yazıyorum buradan.
http://www.directupload.net/file/d/3540/k9kf2n6y_jpg.htm
Cevap: Bordrom da AGI ekleme - çıkarma değişimi
Herkese günaydın ve iyi haftalar.
Problemim hakkında bilgi verebilecek olan kimse yokmu acaba?
92 görüntüleme ve 0 yanıt... Soruyu mu yanlış sordum yoksa yanlış yerde mi soru sordum anlayamadım. Yaşadığım mağduriyet hakkında en ufak bir fikri olan yokmu ?
Bakan herkesin sorunuzun cevabını bildiğini mi düşünüyorsunuz ki :)
Teknik olarak işveren maaşınızı düşüremez. Ama buna itiraz için kısıtlı bir süreniz var. Nasıl itiraz edeceğiniz ise bilmiyorum.
Yazılı olarak ( tercihen noter kanalıyla) yapılan bu yeni düzenleme ile ücretinizde indirim yapıldığını, bu durumu kablu etmediğinizi, ücretinizin eskisi şekilde ödenmemesi ve bugüne kadar ödenmeyen AGİ nin ödenmemesi durumunda sözleşmenizi feshedeceğinizi bildiren bir ihtar gönderebilirsiniz, - bu sebeple sözleşmenizi feshedip kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz, ödenmezse iş mahkemesinde dava açarak 1-3 yıl arası bir süreç sonunda haklarınızı alabilirsiniz.