YD'den HAVALE EDİLDİ NE ANLAMA GELİYOR
Slm arkadaŞlar bÖlge Şdare mahkemesİnde aÇmiŞ olduĞum İptal davasini kazandim karŞi taraf temyİz İÇİn İtİrazda bulundu ve yÜrÜtmenİn durdurulmasi talebİnde bulundular Şİmdİ uyaptan baktiĞimda yd'den havale edİldİ yaziyor. Bu tam olarak ne demek yd İle İlgİlİ karar vermİŞmİ oluyor daniŞtay veya bu havale nereye yapiliyor
Cevap: YD'den HAVALE EDİLDİ NE ANLAMA GELİYOR
Sanırım siz idare mahkemesine dava açtınız ve davayı kazandınız.İdare mahkemesi tek hakimle karar vermişse bunun temyiz yeri bölge idare mahkemesidir.Sizin dosyanız bölge idareye itirazda bulunulmuş ve öncelikle yd talebinin görüşülmesi için havale edilmiştir.Kısa zamanda talep karara bağlanacak diye düşünüyorum.
Yanıtınızda bölge idare mahkemesi işleyişi anlatıldığından ve hukukçu olmadığımdan aynı soruyu Danıştay için tekrar sormak istiyorum. Meslek odamız yönetmeliğin aykırılığı ve YD istemli davayı Bakanlığa karşı açtı Danıştay Dairesinde açılan davanın sonuç bölümünde yaklaşık yirmigün bir ay sonra YD'den Havale Edildi yazmaktadır, bir sonraki aşama ve süreç Danıştay dairesinde nasıl olmaktadır?
Yürütmeyi durdurma talebinin görüşülmesi önceliklidir. Bunun bazı aşamaları var.
Kanunu aşağıya link attım, bakarsınız (27.madde)
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1028