Kapandığı söylenen borç için icraa
Herkese merhaba,
Olayı özetlemem gerekirse süperonline fiber paketini kullanıyordum daha sonra farklı bir adrese taşındım ve bulunduğum adreste Ttnet fiberi olduğu için süperonline hizmet veremiyormuş ancak bana bir türlü net bilgi vermediler ve 1 fatura çıkardılar daha sonra şubeye gittim fiber alanı olduğuna dair evrak istediler TTnet te evrak vermiyıormuş bunun üzerine ben ttnet'ten yeni bir hat aldım ve süperonline a geri döndüm (ttnet benim, süperonline ablamın zerine) daha sonra bizden bu seferde ikametgah istediler (ablamın ikametgah adresi farklı bir adres) bu sırada iş dolayısıyla kendisi ikametgah çıkartamadı (zaten yeni taşınmıştık). Daha sonra bulunduğumuz yere süperonline fiber döşedi ve hizmete açtı biz bu sırada faturalara itiraz etmek ve iptal etmek için işlem yapacaktık kapımıza satış temsilcisi geldi ve durumu ona anlattığımızda haklı olduğumuzu yeniden hat açıp eski borcun silineceğini taahhüt etti ve yeniden benim üzerime süperonline a borç silinme karşılığı kaydolduk. Zaten var olmayan, süperonlinenin veremediği hizmet için faturayı iptal etmesi gerekiyordu neyse daha sonra gerekli işlemleri yaptık ttneti iptal etmek için başvuruda bulunduk.Süperonline kuruldu, satış temsilcisi ile yaptığımız tüm telefon görüşmelerin de bize borcun silindiğini, aboneliğin sonlandırıldığını söyledi hatta telefonda konuşurken kontrol ettirdi.
Taşınma işlemi Temmuz ayında oldu, bu hafta salı günü bir avukat ablamı arayarak çarşambaya kadar süreniz var (1 gün süre veriyor) temmuz ayından 870 Tl borcunuz var ödemezseniz icraa işlemi başlatacağız diyor. Bu sırada biz de doğal olarak satış temsilcisini aradık kendisi hat değiştirmiş yerine başka bir temsilci açtı kendisine durumu aktardığım da müşteri hizmetlerini arayın dedi, orayı aradım bu sefer 6 fatura gözüküyor ama rakam gözükmüyor siz avukatı arayın dedi. Avukata durumu anlattım ve kendisinden biraz süre vermesini istedim ancak yarın 2'ye kadar süreniz var icraa ya gelicem dedi. Satış temsilcisine ulaşmaya çalışıyorum ama bu sırada ne yapmam lazım ? Tüketici haklarına gittim bilgi almak için onlarında net bilgisi yok, arayan avukata icraaya itiraz hakkımızı sordum çünkü hayali bir borç var diye kendisi bana parayı ödedikten sonra makbuzla tüketici haklarına gidebileceğimi söyledi. Her türlü iş çorba oldu, üzerine bir de Ttnet benden modem parası istiyor (sözleşme de yazmasa da bana bildirilmese de).
Zamanınızı aldığım ve konuyu net olarak açıklayamadığım için üzgünüm ama en azından ne yapmam lazım nasıl yapmam lazım bir yol göstermenizi rica ediyorum, teşekkürler.
Bu arada icraa için dedemin evine gidecekler, ancak zaten alınabilecek eşya yok, buzdolabı vs gibi eşyalar 1 er tane var bildiğim kadarı alamıyorlar almaya kalksalar bile zaten hiçbirisini ablam almadı, sadece ikametgahı orada gözüküyor. Araştırdığım ve anladığım kadarı hiç bir eşyaya el koyma hakları yok, yarına kadar işi çözemezsem ve icraaya gelirlerse ne yapmam gerek, hiç bir eşyayı almamalarını sağlayacağım böyle bir hakkım var mı ?
Not olarak borç ile ilgili bilgi söylendiğine göre eski ev adresine yollanmış ve kayıtlı olan telefon numarasına bilgi gelmiş ancak telefonun hattı kapalı herhangi bir arama mesaj gelme olasılığı yok. Nasıl oluyorsa son gün yeni hattını bulup aramışlar merak ediyorum daha önceden neden yeni telefon numarasını bulup haber vermediler :(