Tüketici Hakem Heyeti Ücret İadesini Reddeddi..
Merhaba arkadaşlar,
Ben telefonumu ekran arızası nedeniyle servise göndermiştim ve 20 iş günü olan yasal tamir süresi dolunca yetkili servisi aradım(Teleservice). Ücret iadesi talebinde bulundum. Bana Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurulmadan ücret iadesi yapılmadığını söylediler. Ben de dedikleri gibi şikayet dilekçemi verdim. Aradan yaklaşık 2 ay geçti ve bana ücret iadesini yaptılar. Ancak bundan 1 hafta sonra -yani bugün- Tüketici Hakem Heyeti'nden karar geldi. Karar aynen şöyle:
"Tarafların dilekçeleri incelendi. Yapılan inceleme sonucunda tüketicinin talebinde haksız olduğu kanaatine varıldı. Tüketicinin husümet yönünden talebinin reddi gerekmektedir."
Karar Tarihi: 03.02.2014
Bugün: 20.02.2014
Şimdi benim ne yapmam gerekiyor? Servis bana ücret iadesinde bulundu, ama Tüketici Hakem Heyeti kararına göre ben haksız bulunmuşum anladığım kadarıyla. Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Tüketici Hakem Heyeti Ücret İadesini Reddeddi..
Ne yapmam gerektiği konusunda beni bilgilendirecek, yönlendirecek birisi yok mu acaba? Yapılması gereken bir şey varsa bir an önce gidip dilekçe vermem gerekmez mi? Yatırdıkları parayı icra vs. yollarla geri isteme hakları var mı?
Haksız bulunmamışsınız. Dilekçeniz yanlışmış. Siz telefonu aldığınız yerden değil başka yerden paranızı istemişsiniz.
Parayı size kim ödedi?
Teleservice tarafından ödendi. Yetkili Servis yani.
Ben telefonun üreticisiyle(Motorola) internet aracılığıyla görüştükten sonra servis tarafından ücret iadesi kararı çıkmıştı.