Iyi günler esim bir çağrı merkezinde çalışıyor 2 yıl sözleşmesi var eğer erken çıkarsa aldığı maaşları geri ödemeşi gerekiyormuş 2ay içinde düğün yapacağız eğer çıkarsa düğünden sonra firmaya tazminat ödemek zorundamı ?
Printable View
Iyi günler esim bir çağrı merkezinde çalışıyor 2 yıl sözleşmesi var eğer erken çıkarsa aldığı maaşları geri ödemeşi gerekiyormuş 2ay içinde düğün yapacağız eğer çıkarsa düğünden sonra firmaya tazminat ödemek zorundamı ?
Çalıştığı süre için aldığı ücretleri geri ödettirecek bir güç yok işten ayrıldığı için elbette, ama süre bitiminden önce ayrılma durumunda en kaba haliyle, bu erken fesih nedeniyle işverenin uğradığı zararın tazmini gerekir. Bunun dışında alınan bir eğitim için yapılan masraflara dair bir ödeme ise bu, ödemek zorunda kalır erken fesihle.
Erdoğan bey Merhabalar ;
3 yıl 2 aydır çalışmış olduğum şirketimden 11 şubat itibariyle istifa dilekçemi verdim. İş verenime ihbar sürecimin başlamasını talep ettim. 8 hafta süreli ihbar süreci olduğumu bilmekteyim. Onlarda bana içeride 15 günlük iznimi ihbarımdan düşüleceğini ve iş bulma hakkı olarak ise toplam 10 gün olduğunu bunuda düşeceklerini belirtmişlerdir. Toplamda 56-25=31 gün ihbar süremin kaldığını bana beyan etmişlerdir. Sizden istediğim yardım iş verenim tarafından hesaplanan süreler doğru mudur ? Çünkü internetten araştırdığımda iş bulma günümün toplam 14 gün olması gerekmez mi ? Çalışma saatlerimiz 08:30 - 17:30 ve cumartesi pazar çalışılmamakta.
İş verenimle dün yaptığımız bir toplantıda 1 hafta erken ayrılmam karşılığında bana 450 tl tazminat ödemem gerektiğini belirtmiştir.