Kayıp cüzdan başkasının kimliği ile hırsızlık
yakın bir arkadaşım Ankara da okuyor. 3 ay önce cüzdanını çaldırmıştı. Aynı gün karakola gidip tutanak tutturdu. Kimliği ehliyeti tekrar çıkartmak durumunda kaldı. 1 Ocak tarihinde bir öğretmen evinde 2 kişi tarafından hırsızlık olayı yaşanmış. Birisi bu arkadaşın kimliğini kullanmış diğer kişi de sahte kimlik . Onun parmak izi olduğu için sahte olduğu anlaşılmış. Arkadaşım da İstanbul a gelmişti. Bir otelde kalıyordu. Gece polisler ifadeni alacağız diye karakola götürüyorlar. Sabahta adliyeye gidiyor. Sulh ceza kaleminde ifade alınıyor. Arkadaş ta sadece ehliyet taşıyordu yanında kimliği tutanaklar yanında değildi. Ankara'daydı. Savcı mahkeme Ankara'da açıldığı için burada karar veremeyeceğini Ankara ya sevk edilmesi gerektiğini bildirdi. Yol tutuklusu olarak ceza evine götürdüler. Araya hafta sonu girdi hafta içiyle beraber 4 gün sonra sevk edildi. 2 gündür Ankara Sincan da . Hala ifade ya da mahkeme yok. O gün yurtta olduğunu söyledi. Yurtta resmi yazı gelirse giriş çıkışta parmak izi verdikleri giriş çıkış saatlerini verebileceğini söyledi. Ama hala tutuklu olarak duruyor.Ailesi de göremiyor. Bu işlem ne kadar sürer,ne kadar sürede ifade alınır,mahkemeye çıkar. Ne yapmak lazım ?
Cevap: Kayıp cüzdan başkasının kimliği ile hırsızlık
Arkadaşınızın Başka Hangi Dosyadan Sabıkası Var Başka Olaya da Karışmış Olabilir
sicilinde herhangi birşey yok. İlk defa mahkemelik polislik oldu. Kamera kayıtları varmış. Onlar mı inceleyecekler ondan mı bekletiyorlar bilemiyorum. Teşhis olacakmış birde . Ne yapmalı soyadım tutmadığı için bana bilgi de vermiyorlar ne yapacağımı bilemedim
Maalesef yol tutuklamasında mahkemesinin ifade almak zorunda olduğu dosyalarda yapılacak bir şey yok. Ancak şikayet hakkınızı kullanabilirsiniz.
aslında ankaraya sevk ettiler sincan da şu anda yol tutuklaması bitti sanırım ama mahkeme için bekletiyorlar bunun belli bir süresi yok mudur ya da mahkeme tarihini nereden öğrenebilirim?