Alkollü araç kullanımı, tedavili denetimli serbestlik
Merhaba,
Ekim 2011 tarihinde hakkımda "kişiyi suça teşvik etmek" suçundan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılması durumu uygulandı.
Aradan 2,5 sene geçti ve arkadaş ortamı ve çevremle alakalı bir olaya istinaden uyuşturucu madde barındırma ve kullanma durumundan dolayı "tedavili denetimli serbestlik" hükmü yedim.
tedavili denetimli serbestliğim devam ederken alkollü araç kullanmamdan dolayı 6 ay ehliyetime el konulmuştu.
6 ayın sonrasında ehliyetimi geri aldım dememe kalmadan alkollü olarak tekrar direksiyonda yakalanıp (06.02.14 tarihinde) 2 yıl ehliyetime tekrar el konuldu ve 910TL para cezası kesildi.
"tedavili denetimli serbestliğim" 12.02.14 tarihinde problemsiz şekilde son buldu.
Lakin "Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altındayken Araç Kullanma" adı altında hakkımda kamu davası açılmış durumda, bu önceki atlattığım denetimli serbestlik durumunla kesişirmi ?
Mahkemeye çıktığımda önceden hagb uygulanan durumdaki bir kişinin alkollü olarak çevirmeye girmesine istinaden ehliyetinin alınıp kamu davası açılması önceki hagb'ni etkilermi?
"kişiyi suça teşvik etmek" kasıtlı bir suçmu ? taksirli bir suçmu?
Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altındayken Araç Kullanmadan dolayı çıktığım mahkemede tekrar hagb uygulanması mümkünmüdür yeni çıkan yasaya göre?
Durum hakkında bilgi verebilecek herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum, gerçekten çok pişmanım çok büyük ders oldu bana umarım ceza almam.
yaşım 23 gençliğimi yakmak istemiyorum yardımcı olup bilgisini sunan herkese canı gönülden teşekkür ederim
Cevap: Alkollü araç kullanımı, tedavili denetimli serbestlik
bilgi verecek kimse yokmu :(
Cevap: Alkollü araç kullanımı, tedavili denetimli serbestlik
yardımcı olacak kimse yokmu 128 kişi okumuş :(