İşsizim Eşim kefil haciz geldi

Merhaba sayın avukat arkadaşlar
bundan 2 sene önce 12000 tl kredi çektim ilk 7 ay taksitlerimi ödedim ardından başka bankaya borcumdan dolayı sıkıştığımı ve bankaya defalarca
gitmeme rağmen bir turlu yapılandırmaya yanaşmadılar ve sonunda tıkandım ödeyemedim 3 ay ardından avukatlık sonrada icralık oldum 
çalışırken maaşıma haciz geldi ve bu para aylık 1/4 tahsil edildi ardından işten çıktım ama ben bu kesinti yapılan rakamı aralıksız ödedim 
eşim kredi alırken bana kefil olmuştu banka onun maaşına haciz koydu ve artık o parayı ödeme durumum kalmadı çunku eşimin maaşından 
ödeyip asıl borçlu olduğum için ara vermememeye çalıştım şimdi eşimden 300 tl kesinti oluyor her ay ama borç bitmiyor ustelik hakkımda icra mahkemesinde
dava açılacağı hakkında yazı geldi 8 aydır işsizim ödeyemiyorum 
1.eşimin maaşından kesinti olduğu için ben ödeme yapmazsam ne olur
2.eşimin maaşından kesilen para haricinde bende 300 tl yerine 150 tl ödediğimde ne olur
yoksa bu borç bitmeyecek
saygılarımla

Cevap: İşsizim Eşim kefil haciz geldi

Valla kardeşim çok zor bir durum bende o dert icerisindeyim 20 bin lira kullandım suanda 8 bin lira borcum kaldı bende maaş haczi şeklinde ödüyorum 183 tl  ama borcum düşmek yerine her ay artıyor tel il aradıgımda ise verilen cevap beyefendi b verdiginiz bu ücret acukatlık ve faiz ücreti deip sallıyorlar hemen yatırırsan borcunu 5800 yaparız diolar . vel hasıl yapacagın bir şey var odaa gidip aylık icra ile konusup  tahhüt yapıp ödemek anca borcun faiz ilerleyişini o  şekild bir nepze olsun düşer ancak anlastıgın şekild ödeyemez isn hapis cezası var  allah yardımcın yardımcımız olsun...