Evde çalışanlar için prosedür?
Merhaba sevgili hukukcular.Öncelikle bu forumu açan yürüten emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.Toplumumuz hukuk konusunda oldukça bilinçsiz ve internette bu site harici yeterli bir kaynak yok.Neyse sorunuma geçiyorum.
Benim sorunum pek alışa gelmiş bir konu değil o yüzden iyice anlayıp beni yönlendirmenizi rica edeceğim.Ben evimde çalışan,yurtdışındaki belli firmaların internette reklamlarını verip onlara ürün sattıran,bu satılan ürünlerden komisyon alarak hayatını devam ettiren birisiyim.Fakat benim ürünüm yok , ben sadece reklamını yapıyorum , müşteri ile satıcı firmanın buluşmasını sağlıyorum.Müşteri ürünü satın alırsa bana belli bir komisyon geliyor ürünü sattığım için.Ürünün stopajı vergisi ve diğer kesintileri kesildikten sonra bana ödemesi yapılıyor.Amerika ile çalışıyorum ve işimin bir devamlılığı söz konusu değil sezonluk gibi düşünebilirsiniz.Yılda 3 ay gibi bu süre belli olmuyor.Somut olarak baktığınız zaman yada maliyeden herhangi biri baksa , hesabıma belirli aralıklarla yatan paradan başka hiçbirşey göremez çünkü ortada birşeyde yok :) Konuyu anladığınızı umarak soruma geçiyorum.Bu hesabıma gelen paralar şimdiye kadar sorun çıkarmadı , fakat internette araştırdığıma göre 5 10 sene geçse dahi bazı olaylarda devlet el koyuyormuş.Ben kazancımı her türlü kanıtlayabilirim çünkü büyük bir şirket ödeme yapıyor bana.Nasıl bir yol izlememi , neler yapmamı önerirsiniz değerli yorumlarınızı bekliyorum.Umarım okurken sıkılmazsınız iyi çalışmalar..
Cevap: Evde çalışanlar için prosedür?
yardım edebilecek kimse yokmu?
Cevap: Evde çalışanlar için prosedür?
Aracılık faaliyeti yaparak komisyon geliri elde ediyorsunuz. Yani yaptığınız iş gelir vergisi unsurlarına girmekte olup ticari kazanç nedeniyle mükellefiyet açtırmanız gerekmekte. İşin sezonluk olması duruma engel değil. Bu durum farkedilirse cezaya muhattap olursunuz, farkedilmezsede vergisiz kazanç elde edersiniz. Karar sizin