Muvafakatnamede Aklıma Takılan Kısım
Hisseli gayrimenkullerden ..... adet hisse satın aldım. Satın aldığım hisseli gayri menkulun
sözleşmede sahip olduğum tüm haklarımdan , tapu işlemlerinin kendi adıma yapılmasından
feragat ediyorum. Aşağıda adı soyadı yazılı kişi adına devredilmesini , tapu işlemlerinin
yapılmasını ve tapunun bu kişiye verilmesini muvafakat ediyorum.
kırmızı yazılı kısımda ne demek isteniliyor ben bu muvafakatnameyi imzalayıp gönderirsem o maddeye göre tüm haklarımdan vazmı geçiyorum? benim alehime bir madde mi bu bana açıklayabilir misiniz?
Cevap: Muvafakatnamede Aklıma Takılan Kısım
Sanırım siz hisseli bir gayrimenkul almışsınız ancak tapu işlemleri henüz yapılmamış. Bu imzaladığınız muvafakatnameden anlaşılan şu ki, gayrimenkulü aldığınız kişi ile yapmış olduğunuz sözleşmeden doğan tüm hakları ve yapılacak tapu işlemlerini sözleşmede belirtilen kişiye devretmişsiniz. Yani sizin gayrimenkulü aldığınız kişiye karşı feragat ettiğiniz bir şey yok. Yalnızca Muvafakatnamede bahsi geçen kişiye karşı tüm haklarınızdan vazgeçmişsiniz ve tapunun o kişiye yapılmasına izin vermişsiniz.
(yanlışım var ise lütfen büyüklerim düzeltsin hukuk f. öğrencisiyim avukat v.b değil )