Eşimden ayrıldım Evimde Eşya Yok
Merhaba,
Öncelikle vakit ayırarak cevap verecek herkese teşekkür ederim.
Bir yakınıma çektiğim kredilerden dolayı icra takibi başlatıldı. Kendime ait borçları da ödeyemeyince oldukça zor duruma düştüm. Maaşımdan kesinti yapılmaya başlandı ve sırada bekleyen dosyalar da var. Bunların bir kaçına her ay elden ödeme yapıyorum. Yaklaşık iki ay kadar önce ekonomik sebepler yüzünden eşim evden ayrıldı. Bir kaç gün sonra da ben işteyken eşyaların çoğunu taşımışlar. Kayınpederim bir ev tutmuş ve oraya yerleşmiş kardeşiyle. Kendisine telefonda ulaşıyorum ama ikametgahı konusunda malesef bir bilgim yok. Resmi olarak ayrılmadık ancak, zamanı gelince oturur değerlendiririz diyor.
Sırada bekleyen dosyalardan birinin vekili olan avukatlık bürosundan bir katip sürekli (günde 10 defa kadar) beni arayarak ödeme yapmamı istiyor. Ayrıca eşimi de arıyormuş. Elden taksit yapmayı kabul etmiyor. Doğal olarak maaşımdan kesinti yapılması için kurumuma yazı yazacaklar. Yüksek ihtimalle de eve menkul haczine gelecekler. Fakat evde sadece televizyon ve bir sehpa bir kaç parça da kıyafetim var. Sevimsiz bir durum ama malesef düzenim bozuldu ve malesef eşimden ayrılmak zorunda kaldım. Kızım babannesinde kalıyor ve ona o bakıyor. Ben ise bazen arkadaşlarda bazen misafirhanede bazen de akrabalarda kalıyorum. Zaten evde eşya adam gibi yok. Bahsettiğim evim kamu lojmanı ve ben her ay yakıt- aidat ödemesi yapıyorum, elektrik su benim adıma. Mernis adresim de orası. Haciz için eve gelinip eşya olmadığı görülünce ne gibi bir sıkıntı yaşayabilirim. Aslında yerleşik başka bir adresim yok, ama yanlış anlaşılma olması da (yani benim eşyayı kaçırdığım algısı oluşabilir) olası görünüyor. Bu durumda ne yapabilirim?
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Cevap: Eşimden ayrıldım Evimde Eşya Yok
Bildiğim kadarı ile evde kullanılan zaruri eşyalar haciz edilemiyor Televizyon ,buzdolabı,kap kaçak yatak döşek,ancak iki televizyon varsa birini alırlar