Bozulan denetimli serbestlik??
Herkese selamlar,
Arkadaşlar 2007 yılında işlediğim bir suç yüzünden 2009 yılında sonlanan mahkemece 37/1 maddesi atfıyla 86/1 , 86/3-e, 87/1-c,53/1-2 maddeleri uyarınca ayrı ayrı cezalandırıldım ve yaklaşık 5 küsür yıllık bir ceza denetimli serbestlik koşuluyla ertelendi.
2012 yılında 86/2 den 3 ayrı adli para cezası ile cezalandırıldım ve TCK nın 51. maddesinin uygulanmasına, yani erteleme olmayacağına ve mağdurun zararı giderilmediğinden CMK NIN 5728 sayılı yasa ile değişik 231 maddesinin uygulanmasına karar verildi ve 2000tl*3 = 6000tl adli para cezasını hemen akabinde yatırdım.
Ayrıca 6136 sayılı yasanın 5728 sayılı yasa ile değişik 13/1 maddesi uyarınca 10 ay hapis ve 500 tl adli para cezasına çarptırıldım ve temyize gönderdim .Dosya şu anda yargıtayda ve sonucun olumlu olacağı kannatindeyim.
Geçtiğimiz ay 2007 yılındaki olayla ilgili olarak tekrar mahkemeye çağırıldım ama yurtdışında olduğum için katılamadım, önümüzdeki hafta 2.celseye katılacağım.
Tecrübelerinize dayanarak Sormak istediklerim şunlar;
1. Mahkeme sonrasında tutuklanıp apar topar cezaevine gönderilme ihtimalim varmı? Yani 2007 yılındaki davanın tekrar baştan görülmesi anlamına mı geliyor denetimli serbestliğin bozulması yoksa ertelenen cezamın infazını gerçekleştirmek için mi çağırıyorlar?
2.Kesinleşmiş ve ertelenmeyen adli para cezası mı denetimli serbestliğin bozulmasına sebep oldu ve bu saatten sonra karşı tarafın şikayetini geri alması sonucu etkilermi?
3.Yargıtaydaki dosyanın olumlu veya olumsuz sonuçlanması sürece nasıl bir etki yapacaktır?
4.Cezanın infazı durumunda toplam ne kadar yatacağım ve açık cezaevi şartlı tahliye durumlarından yararlanabilecekmiyim?
Şimdiden teşekkürler.