Kentsel Dönüşüm ve Kiracı
Sitede defalarca arattım. Kentsel Dönüşüm konusunda kiracının hakları konusunda bir bilgi bulamadım.
Oturduğum binanın depreme dayanıklılığının analizi için örnek aldılar. Şu sıralar sonucun gelme zamanları.
İnşaatı verecekleri yapı şirketi, binanın üzerine: ".. YAPI PROJE ALANIDIR" yazılı bir tabela yerleştirmiş.
Oysaki analiz sonucunun çıktığından kimsenin haberi yok(!)
Şu sorularımı yanıtlarsanız memnun olurum:
- Kiracı olan bana, ne kadar süre önce bildirmek zorundalar.
- Taşınma ücretimi ve kiramın karşılanması gerekiyorsa bu ne düzeyde olur.
Saygılarımla..
Cevap: Kentsel Dönüşüm ve Kiracı
Bina Kentsel dönüşüm projesi gereğince ne zaman yıkılacaksa en geç o tarihe kadar tahliye etmezseniz sizi zorla tahliye ederler. Kentsel dönüşüm projesinde kiracı-kiralayan ilişkisi değil yasal mevzuat nedeniyle tahliye var. Üstelik kirayaverenin hiçbir zaman taşınma masrafını üstlenme sorumluluğu yoktur.
Cevap: Kentsel Dönüşüm ve Kiracı
Cevabınız için teşekkürler Sn.litigation. Ancak yazınıza referans olan ilgili mevzuatı da belirtseniz daha yararlı olacak.
Üstelik; Taşınma ve Kira yardımı alanları duyuyorum. Üstelik bina yıkılacaksa belli bir süre önce bildirilmesi gerekmiyor mu?
BU YASAYI YAPANLAR KİRACI İSTİSMARINI ENGELLEMEK İÇİN DE KURALLAR KOYMUŞ OLMALI HERHALDE.
Sözlerinizi dayandırdığınız mevzuat hangisidir. Çünkü baktığım ilgili bazı kanunlarda her konu parça pinçik yazılmış. Net olarak yapılması gerekenleri ifade eden mevzuatı bilen belirtirse iyi olur.
Sitede de ilgili mevzuatı bulamadım. www.Hukuki.net 'te bunu bulamıyor olmak ise benim hatam olmalı. Yerini biri link olarak belirtirseniz memnun olurum.