Telefon kasko şirketi beni dolandırdı
29.04.2013 tarihinde vodafonenun bir şubesinden telefon aldım taahüttlü bir şekilde ve alırken bana CEPKASK AŞ adlı firmadan telefon kaskosu yapıldı.10.02.2014 tarihinde telefonum elimden düşmesi sonucu kırıldı kasko şartlarına baktım uyum sağlıyor benim olayımla verdiğim iki beyanda aynı biri resmi dilekçe birinde sitede olayı tanımlayınız kısmına ayrıntılı yazdım Ve internetten kasko şirketine ihbar başvurumu yapıp telefonumu kargoladım.kargoda telefon ,faturalar,kimlik kopisi,ve yazılı beyanım bulunuyor.Ertesi gün mail atıp telefonumun durumunu sorduğumda yaptığım ihbar ve dilekçenin uyuşmaması sonucu reddedildiği belirtildi yetkili kişiyle görüşmek istedğimi belirttiğimde kararımız kesindir denilip kestrip attılar resmen ve daha sonraki maillerime cevap verilmedi.Hemen kasko firmasına gittim ve girişte bir güvenlik konulmuş yetkili benim diyip kimseyi içeri almıyor kimseyle görüşme yaptırılmıyor telefonla içerdeki sekretere bağlandı sözde yetkili birisi diye bağladılar beni kararımız kesin diyip yüzüme kapadı telefonu.Telefonumu geri almayı talep ettim vermediler 2 haftaya kargolanıcağını söylediler daha sonra araştırdım firmayı gerçekten dolandırıcılar yüzlerce kişiye bana uygulanan muamele yapılmıs kimisinin sağlam parçaları sökülüp çalınmış.telefonu aldığım vodafone şubesine gidip biraz sert konusmam sonucu araya girdiler ve aradıklarında telefonu inceleyip elden düşmeye benzemediğini savunup kaskoyu iptal ettiklerini belirttiler halbuki bana gelen mailde beyanlarım uyuşmuyo denmişti.Konuşmalar sonucu telefonu 15.02.2014 te bana kargo şirketiyle gönderdiler ve kaskom iptal edildi. telefonum aynı şekilde bana ulaştı hala ekranı kırık duruyor.
benim siz sevgili hukukçu büyüklerimden isteğim şu benim ne tür bi yol izlemem gerekir ve değermi buna? ben telefonumu alırken 200tl benden kasko parası alındı faturası duruyor.Ailem tazminat yoluna kadar gitmemi öneriyor böyle bir ihtimal varmıdır sorun sıkıntı yasarmıyım hiçbir bilgim yok sizlerden cevap bekliyorum teşekkürler
Cevap: Telefon kasko şirketi beni dolandırdı
Bu cepkask sigortasından hasarını tahsil edeni görmedim ki. Her seferinde farklı bahanelerle ödeme yapmıyor. Hırsızlık ile çalınma kavramlarını bile birbirine karıştıran bir firma.