Avukatın istediği dosya masrafları hakkında
merhaba ben birşeyler hakkında bilgi almak için rahatsız ediyorum yardım ederseniz sevinirim.
Hemen konuya girmek istiyorum benim ve aileminde bulunduğu bir mahkeme var 4 dosyadan oluşan 1. dosyada her iki tarafta şikayetçi bu dosyayı biz kazandık 2 ve 3 . dosyalara girilip çıkılıyor fakat tutmuş oldugumuz avukat bizi bilgilendirmiyor ve aradığımızda atlatıyor son olarak geçen hafta aradığımda açtı davadayım dedi sonra kendi aradı bana saat 1 e kadar 400 tl gönderin dedi dosya masrafı falan ne oluyor diymedik bile yatrmazsanız olacaklardan ben sorumlu deilim dedi ve sustu bu hafta babamı aramış dosya masrafını gönderin bugün son gün 5 e kadar gönderin demiş babamda yok para demiş avukatta bende olsa ben verirdim falan demiş.. Yani kısacası sormak istediğim bu 1. dosya sonunda bizden 2.5 milyar ceza diye parada aldı ben bunların dosya numaralarını aldım sordurdum adliyede yok öyle bişey diyor. E şimdi bu avukat bizimi dolandırmaya çalışıyor ne yapmalıyım sonuç ne olur bu kadar dosya masrafımı olur ödemezsek ne olur ? Lütfen yardım ediniz..
Cevap: Avukatın istediği dosya masrafları hakkında
Alıntı:
fat rumuzlu üyeden alıntı
merhaba ben birşeyler hakkında bilgi almak için rahatsız ediyorum yardım ederseniz sevinirim.
Hemen konuya girmek istiyorum benim ve aileminde bulunduğu bir mahkeme var 4 dosyadan oluşan 1. dosyada her iki tarafta şikayetçi bu dosyayı biz kazandık 2 ve 3 . dosyalara girilip çıkılıyor fakat tutmuş oldugumuz avukat bizi bilgilendirmiyor ve aradığımızda atlatıyor son olarak geçen hafta aradığımda açtı davadayım dedi sonra kendi aradı bana saat 1 e kadar 400 tl gönderin dedi dosya masrafı falan ne oluyor diymedik bile yatrmazsanız olacaklardan ben sorumlu deilim dedi ve sustu bu hafta babamı aramış dosya masrafını gönderin bugün son gün 5 e kadar gönderin demiş babamda yok para demiş avukatta bende olsa ben verirdim falan demiş.. Yani kısacası sormak istediğim bu 1. dosya sonunda bizden 2.5 milyar ceza diye parada aldı ben bunların dosya numaralarını aldım sordurdum adliyede yok öyle bişey diyor. E şimdi bu avukat bizimi dolandırmaya çalışıyor ne yapmalıyım sonuç ne olur bu kadar dosya masrafımı olur ödemezsek ne olur ? Lütfen yardım ediniz..
Avukatın istediği masrafları ödemek zorundasınız. Hiçbir avukat yargılama masrafı ve avukatlık ücretini tahsil etmeden işe başlamak, devam etmek zorunda değildir.
Fakat biz ikinci gün 7milyarı eline verdik ve 2 dosyayıda biz kazandık hala istiyor bunda bi iş olamazmı yani
Yaptığı işin ne olduğunu, hangi işler için ve ne için 7000 Tl verdiğinizi bilmeden birşey söylemek zor. Örneğin İstanbul'da basit bir davada ortalama avukatlık ücreti 3000-5000 TL arası.Sizin işleriniz ne ise ve anlaşma ne ise ona göre konuşmak lazım.
Evett haklısınız şuki durum anne baba ve bana kefil olup iki aile arasındaki hafif kapışma oluyor ve bunun sonrasında karşı taraf tehtit ölümle dahi tehtit ettiler iftirada var tabi bunlara karşı bizim 4 dosyamıza bakıyor ama avukat işine bakmıyor sonuçları söylemiyor Ve aradığımızda beni atlatıyor sonra şu saatte falan 400 tl istiyo şimdi dosyayı temize çıkaramıyormuş diyorki bende olsa bende veririm ama yok diyo bende dedimki bendede yok dedim ozaman sorunlardan ben mesul değilim işim var dedi gitti
Avukatlık sozlesmeniz var mı? Avukatınıza güvenmiyorsaniz aramızdaki iliskiyi bitirip güvendiğiniz bir vekille kendinizi temsil ettirebilirsiniz.
Evet var imzaladık başta işte şukadar paraya şu dosya numaralı dosyalara bakacagıma kefilim diye. Ben o avukatı değiştirdiğimde ücretin belli miktarını verirmi peki iki dosya duruyor daha.
Avukatı değiştirmek istemeniz halinde eski avukatınız ücret iadesi yapamaz. Üstelik alacağı varsa onu da talep etme hakkına sahip. Ayrıca yeni avukat ile de yeni avukatlık sözleşmesi yapıp, ücret ödemeniz gerekir. Size tavsiyem onunla güzelce konuşmanızdır. Avukatlar hakkında biraz daha bilgi sahibi olmak için bu siteyi okumaya devam edin. Bakın ben de avukatım. Bu da bizim hayır işimiz. Ama bir avukat profesyonel olarak iş almışsa bunun avukatlık ücreti ve işin masrafları müvekkili tarafından ödenmedikçe işi yapmak zorunda değildir.
Kazanılan bi davanın temize çekmek için dosya masrafı istiyor 400 tl bu normal mi yani.
Sayın üye, temize çekmek şeklinde hukuki bir terimimiz yok. Temyiz etmek, temyize göndermek diyebilirsiniz. Bahsettiğiniz temyiz masraflarında bir gariplik göremedim. Temyiz masrafı derken bunun içinde temyiz harcı ve dosyanın temyiz incelemesini yapacak Yargıtay'a gönderilmesi, karar çıktığında da taraflara tebliği için gereken posta giderleri düşünülür.